Unul dintre fondatorii Platformei Romania 100 anunta ca se retrage, dupa ce Ciolos si-a facut partid: „Doar PNL poate sa invinga PSD”

politica

Purtatorul de cuvand al PNL, Ionel Danca, a anuntat marti ca se retrage din platforma civica Romania 100, condusa de Dacian Ciolos si al carui fondator a fost si el, afirmand ca si-a urmat „crezul” de a intra in politica.

„Dragi prieteni si fosti colegi, sunt unul dintre initiatorii Platformei Romania 100 insa dupa ultimele evolutii anunt public ca ma retrag din echipa Romania 100. Inca de la inceputul acestei initiative am sustinut ca fostii colegi de guvernare care doresc sa continue proiectele incepute trebuie sa intre in politica alaturi de Partidul National Liberal. In repetate randuri, in cadrul Platformei am militat pentru o orientare politica de dreapta si pentru inscrierea noastra a celor care gandim in acest fel in PNL, singurul partid care poate invinge PSD si care poate sa ofere solutii pentru o administratie liberala care sa modernizeze Romania”, a anuntat Ionel Danca pe contul sau de Facebook.

El spune ca anul trecut si-a urmat „crezul” de a se inscrie in politica, intrand in PNL pentru „a opri abuzurile guvernarii PSD-ALDE”.

„In toamna trecuta, mi-am urmat acest crez politic, am decis sa ma implic in politica si m-am inscris in PNL pentru a opri abuzurile guvernarii PSD-ALDE si pentru a construi impreuna cu colegii liberali o alternativa politica democratica si responsabila. PNL a aratat in aceasta perioada ca este partidul care face opozitie si care poate invinge PSD”, a mai adaugat el.

Danca spune ca doar PNL poate fi o alternativa a coalitiei PSD-ALDE si ca desprinderea unui partid pe baza platformei Romania 100 este o greseala.

„Din acest motiv ma retrag din echipa Romania 100 insa ii invit in continuarea pe fostii mei colegi, asa cum am facut-o deja de mai multe ori, sa se alature Partidului National Liberal, singurul partid care poate oferi romanilor o alternativa liberala de guvernare democratica si responsabila”, a explicat Ionel Danca.

Potrivit acestuia, pentru a evita posibile situatii de conflict de interese, nu a participat la actiunile Platformei Romania 100.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: