Unul dintre teroristi fusese EXPULZAT din Turcia, insa belgienii l-au lasat LIBER

news

Barbatul arestat in orasul Gaziantep din sudul Turciei in iunie 2015 si expulzat apoi in Belgia, unde a fost unul dintre atentatorii kamikaze de marti, este Ibrahim El Bakraoui, transmit Reuters si CNN Turk pe contul de Twitter, citand surse din cadrul presedintei turce, respectiv al Ministerului de Externe de la Ankara.

Ibrahim El Bakraoui, nascut la Bruxelles la 9 octombrie 1986, a fost identificat drept unul din autorii atentatelor de pe aeroportul international din Bruxelles, in timp ce fratele sau Khalid a fost atentatorul din statia de metrou Maelbeek, scrie Agerpres.

Precizarea survine dupa ce presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri ca unul dintre cei trei kamikaze din atentatul de marti de pe aeroportul international la Bruxelles a fost arestat in sudul Turciei, in orasul Gaziantep, in iunie 2015 si expulzat in Belgia, dar pus apoi in libertate de autoritatile acestei tari.

Autoritatile belgiene nu au confirmat legaturile sale cu jihadistii si ‘l-au eliberat, in pofida avertizarilor noastre ca era un luptator terorist strain’, a adaugat Erdogan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: