Uriasele erori ale sondajelor Avangarde (Pieleanu) si CURS (Buble), diferente de 19 procente. Singurul institut care a anticipat rezultatele corecte

politica

sondaj, Marius Pieleanu, Avangarde, erori, Piedone, Nicusor Dan

AtlasIntel este singurul institut de sondaje care a anticipat corect rezultatele alegerilor locale atat din Capitala, cat si din cateva mari orase. Celebrele Avangarde (Marius Pieleanu) si CURS (Iosif Buble) au avut erori majore.

Sondajul AtlasIntel pentru Primaria Generala a Municipiului Bucuresti a avut o eroare medie de doar 1 punct procentual (pp), arata AtlasIntel pe pagina de internet.

La alegerile pentru functia de Primar General al Municipiului Bucuresti, estimarile Atlas s-au aflat cu cel mult 0,7 pp in afara marginii de eroare.

Rezultatul lui Nicusor Dan a fost subestimat cu 2,4 pp. Toate celelalte case de sondare au subestimat rezultatul primarului reales in functie cu erori intre 4,6 pp si 20,4 pp, ceea ce a implicat depasirea marjei teoretice de eroare cu pana la 920%.

Rezultatele obtinute de Gabriela Firea, Cristian Popescu Piedone si Diana Iovanovici- Sosoaca au fost estimate de AtlasIntel cu erori mai mici de un punct procentual.

Nicusor Dan a fost subestimat cu 2,4 puncte procentuale, comparativ cu institutele:

Jarding – peste 20%
Avangarde – 19%
CURS – 18,6%
ARA – 12,6%
Sociopol – 10,6%
INSCOP -9,1%

Rezultatul obtinut de Sebastian Burduja (7,8%) a fost estimat perfect, cu eroare de 0,0 % de sondajul Atlas.

Sondajele Atlas pentru primariile de sector au anticipat lupta stransa pentru Sectorul 1, infrangerea primarului de la Sectorul 2 si rezultatele de la celelalte patru sectoare ale Capitalei

La Sectorul 1, AtlasIntel preconiza un rezultat strans, cu o diferenta de un punct procentual in favoarea lui Clotilde Armand, in marja de eroare a studiului. Rezultatele oficiale provizorii il arata pe George Tuta inaintea lui Armand cu 1 punct procentual, la acelasi nivel estimat in sondajul Atlas (aprox. 36,5%).

Companie cu sediul in Brazilia, AtlasIntel este un nume nou pe piata sondajelor din Romania. AtlasIntel a realizat in aceasta campanie sondaje la comanda Digi24.

Avangarde si CURS au realizat sondaje la comanda PSD, in timp ce Jarding a lucrat pentru PNL. ARA a realizat sondaje in special pentru Antena 3, iar Sociopol pentru Romania TV.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: