Uriasele minciuni din scandalul intretinut de televiziunile penalilor in jurul DNA. Informatii din culise, un judecator CCR are o contributie majora

news

Mass-media patronata de inculpati penal sau condamnati (Antena 3, Romania TV, Realitatea TV, B1 TV, EVZ si site-urile aferente) a declansat un urias circ mediatic in legatura cu presupuse „abuzuri” ale sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, pe care au ajuns sa o acuze ca ar fi „bolnava psihic”. Scandalul a fost amplificat dupa ce ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a cerut Inspectiei judiciare sa efectueze un control la DNA.

Jurnalista Iona Ene Dogioiu de la ziare.com, o buna cunoscatoare a mediului judiciar, subliniaza care sunt marile minciuni in acest scandal fabricat de penali si intretinut de presa subordonata.

„1.Procurorii DNA sunt impotriva Laurei Codruta Kovesi. Doar trei procurori DNA, intamplator sau nu oameni de baza ai fostului sef DNA, Daniel Morar, sunt impotriva dnei Kovesi. Ba mai mult, masa procurorilor DNA este impotriva celor trei, pentru ca toti se simt vizati de gestul celor trei „disidenti”, pentru ca si ei au fost inregistrati, pentru ca au indus o stare de nesiguranta in institutie si au pactizat cu cel mai mare dusman din media al institutiei in ansamblu.

Din informatiile mele, testarea cu poligraful a fost dorita de marea masa a procurorilor, dovada fiind chiar faptul ca doar cei trei s-au opus.

2. Cei mai buni sunt impotriva lui Kovesi. Da, au avut dosare importante, dar si mari esecuri chiar recente. Doamna Moraru Iorga s-a blocat in EADS si Microsoft – ministri, cazuri care de altfel i-au si fost luate din motive de inactivitate, iar dl Tulus numai ce a primit in brate inapoi de la instanta dosarul Gelu Diaconu. Sunt in DNA procurori care nu au niciun dosar intors si nicio achitare.

3. Procurorii pleaca pe capete din DNA. Fals! De la inceputul anului din DNA au plecat din diverse motive 19 procurori si au venit alti 19 in locul lor. Recent, 6 procurori au facut cerere de plecare pentru valorificarea gradului profesional si doar pentru 3 dintre ei raspunsul a fost afirmativ, un altul a cerut sa plece pentru a deveni procuror sef adjunct la Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar un altul are probleme personale si prefera un loc mai putin consumant.

Deci DNA nu clocoteste din alte motive decat revolta fata de asaltul cartitelor.

4. Cei trei au actionat ca avertizori publici pentru a scoate la iveala nereguli. Care ar fi ele nu stiu, eu nu le-am vazut nici in inregistrari, nici in mailul despre care se spune ca dna Kovesi l-ar fi trimis colegilor.

Daca autorii inregistarii aveau ceva de spus, ceva de reclamat, as fi admis in extremis chiar inregistrarea, dar cu conditia ca ea sa nu fi fost prelucrata si inmanata televiziunii care de ani de zile exceleaza intr-un discurs antiJustitie.

Daca un procuror are ceva de reclamat, se duce la Inspectia Judiciara, se duce la CSM, se duce la procurorul general, la presedintele Romaniei, nu la televizunea unui inculpat fugar care si-a facut tinta principala a calomniilor din toti procurorii DNA.

Sa fie o intamplare oare ca luju.ro, fanatica adversara a DNA, a fost prima informata de fiecare miscare a celor trei cu documente cu tot? Sa fie o intamplare ca „disidentii” au adresat memoriul lor dnei Gabriela Baltag, fosta sefa AMR, vedeta foarte iubita a Antenei 3 de unde a si lansat atacuri constante la adresa anticoruptiei, pentru a scapa de ancheta pentru scurgerea de informatii?

5. Motivele pentru care Laura Codruta Kovesi cere revocarea sunt subtiri. Asa sa fie? Doamna Moraru Iorga este suspectata ca nu ar fi inregistrat un denunt. Asta poate fi o fapta foarte grava, un fals sau o favorizare. De momentul inregistrarii unui denunt depinde aplicare prevederilor legale extem de favorabile pentru denuntator, care, ca in cazul Pescariu – Florica, pot ajunge chiar la iertarea totala de raspundere.

In cazul dlui Tulus este vorba de raporturi comerciale care l-au facut incompatibil. Din informatiile mele, dl Tulus ar fi vandut drepturi salariale restante unui domn pe nume Mihai Rotaru, cu conexiuni in zona dosarelor ANRP, si caruia dupa cateva luni i-a clasat un dosar. Si se pare ca dl Rotaru nu a mai valorificat respectivele creante salariale impotriva statului. Deci si-a asumat o paguba pentru dl Tulus care i-a clasat un dosar.

Nu stiu daca este vorba despre infractiuni sau nu, nu e treaba mea si nici de competenta mea sa fac asemenea aprecieri, dar nici nu mi se pare ca ar trebui sa consideram ca este vorba neaparat despre mizilicuri”, a scris Ioana Ene pe ziare.com.

Ea a tinut sa mentioneze si rolul pe care judecatorul CCR Daniel Morar, fost sef al DNA, il are in acest scandal.

„De fapt, ceea ce vedem acum pare a fi climaxul unei operatiuni tesute de ani de zile cu mare abilitate.

Va aduceti aminte ca in 2013 cel mai mare adversar al numirii dnei Kovesi la DNA a fost Daniel Morar, cu declaratii publice extrem de nervoase.

Timpul a dovedit ca dna Kovesi a avut un bilant cu mult mai bun decat dl Morar, ca abia cu domnia sa a inceput adevarata anticoruptie, aceea care a scos din sertare dosare care zaceau acolo de ani buni, precum Microsoft, ca sa nu mai vorbim de Gala Bute.

Daniel Morar a plecat judecator la CCR si imediat au inceput sa curga deciziile Curte care amputau Codul Penal si cel de Procedura Penala, pe care dl Morar le avizase ca procuror-sef DNA. Fiecare lovitura insemna o limitare a parghilor DNA, acelea de care procurorul DNA Morar se bucurase din plin.

SRI a fost eliminat din supravegherea tehnica realizata in dosarele penale, ceea ce a insemnat lasarea DNA nu atat fara interceptari telefonice, cat mai ales fara filaje si inregistrari ambientale.

A fost mutilat repetat abuzul in serviciu, ceea ce a dus mai intai la dezincriminarea faptelor comise prin incalcarea legislatiei secundare, de unde o multime de achitari, si va duce acum la introducerea pragului de prejudiciu.

CCR a introdus o noua imunitate pentru ministri, care nu mai pot fi anchetati pentru fapte comise in emiterea si elaborarea de acte normative. Si, mai mult decat atat, pentru ca nu au banuit ca CCR isi va permite sa legifereze, procurorii care s-au ocupat de dosarul OUG 13 sunt anchetati de Inspectia Judiciara. Intamplator sau nu sunt anchetati trei dintre cei mai buni procurori DNA, fara achitari, fara dosare intoarse si cu multe dosare grele duse la bun sfarsit: Bulancea, Dumitriu si Uncheselu”, a subliniat Ioana Ene Dogioiu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: