news

Uriasele salarii de la Metrorex. Toti angajatii primesc spor pentru ca muncesc la metrou. 80% dintre angajati au venituri de peste 5.000 de lei net pe luna

Potrivit unui document obtinut de aktual24.ro, toti angajatii companiei Metrorex primesc un asa numit spor de metrou, indiferent daca lucreaza in subteran sau in birouri. 80% dintre angajati au venituri de peste 5.000 de lei net pe luna.

Toti angajatii metroului au un asa numit spor de metrou, indiferent daca lucreaza in birouri sau in subteran. Acesta variaza intre 2.500 de lei pentru un administrator baza de date si sef de birou sau de serviciu si 800 de lei pentru un curier.

Alte sporuri ale angajatilor Metrorex: Spor de conditii nocive (noxe) care reprezinta 10% din salariul minim din companie, sporul de noapte care este de 28% in conditiile in care toate orele efectiv lucrate sunt de noapte, urmeaza un spor sistematic care se acorda angajatilor care lucreaza sistematic peste program (transe – functie de orele lucrate), apoi urmeaza sporul de functie suplimentara, care se acorda in functie de orele efectiv lucrate pe functia suplimentara conform salariului de incadrare al acesteia – 30%.

Salariile nete la ale angajatilor din birourile Metrorex sunt peste medie, in ciuda rezultatelor financiare modeste ale companiei din subordinea ministerului Transporturilor. Astfel, un traducator are un venit net de 6.599 de lei, un economist castiga 6.456 de lei, un revizor contabil 7.195 de lei net pe luna, un consilier al directorului general 9.400 de lei pe luna, un sef de birou 8.569 de lei net, un consilier juridic 6.700 de lei, un inginer tot atat, un asistent medical primeste 5.200 de lei, un psiholog 6.100 de lei.

Urmeaza alte posturi de birou foarte bine platite, cum ar fi economistii, care primesc 812 lei pentru spor de noxe. Un sef de laborator care are si doctoratul primeste un spor de doctorat de 1.266 d elei pe luna.

Un muncitor neclaificat angajat al Metrorex primeste 4.200 de lei pe luna, un tefer 4.831 de lei, un lacatus 7.000 de lei, un salvator 5.400 de lei, iar un sef de echipaj salvator incaseaza un venit de 7.000 de lei pe luna.

Pompierii metroului sunt platitti cu aproximativ 5.500 de lei pe luna, un zugrav vopsitor cu 5.200 de lei, un casier de la metrou cu 4.800 de lei, un curier primeste 3.024 d elei pe luna si un arhivar 3.900 de lei.

Cele mai mari venituri din companie

Cele mai mari salarii sunt incasate de directorul directiei juridice care are un venit de 12.945 de lei, sefii de servicii au cate 10.749 de lei pe luna net, directorul de exploatare care castiga aproape 13.000 de lei pe luna.

Directorul de achizitii incaseaza 12.900 de lei pe luna net, un impiegat de miscare aproximativ 8.000 de lei net si un sef de depou 10.000 de lei pe luna.

Bani pentru sindicat

Sindicatul este platit de catre angajatii Metrorex. Astfel, fiecare angajat plateste intre 65 si 175 de lei lunar pentru sindicatul condus de Ion Radoi. Tichete de masa in valoare de 285 de lei primesc toti angajatii.

Deficit minor de personal

Numarul total de posturi la Metrorex este de 5861, deficitul fiind de 206 posturi la sfarsitul anului trecut. Aparatul central avea un deficit de 9 posturi, adica consilieri de director, economisti si ingineri. La directia exploatare, deficitul era de 102 posturi, adica mecanici, echipe de interventie, electromecanici, zidari. Directia Comerciala avea un deficit de 50 de posturi, dintre care 25 de posturi casier metrou, 24 controlar acces metrou si un post de sef Sectie.

Urmareste-ne si pe:
Dumitru Puha

Share
Published by
Dumitru Puha

Recent Posts

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

5 minute ago

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a cantat la chitara intr-un bar din Kiev, spre a-si dovedi sustinerea fata de Ucraina – VIDEO

Cunoscut ca un amator de chitara si rock, seful diplomatiei americane Antony Blinken a cantat…

20 de minute ago

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

8 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

11 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

11 ore ago