Urla PSD-ul: „Se da liber la ticalosii in justitie. Unde sunt protestatarii din Piata Victoriei?”

politica

Aida Caruceru, deputat PSD de Bucuresti, sustine ca desfiintarea Sectiei Speciale, anuntata vineri de premierul Orban, va da „liber la ticalosii in justitie”.

„Cadoul de Craciun al lui Orban pentru Iohannis: desfiintarea Sectiei Speciale, liber la ticalosii in justitie.

Cand #PNL modifica legile justitiei intr-o sedinta care incepe la ora 20.00, intr-o zi de vineri, cand pe deasupra, este si sarbatoare, iar romanii si presa sunt cu gandul la Craciun se cheama #democratie, nu?

Cand PSD vrea sa modifice niste legi in Parlament pentru a le pune in acord cu deciziile CCR, se cheama #marteaneagra, nu?

Unde sunt protestatarii din Piata Victoriei, care au vrut dezbatere si transparenta publica cand vine vorba de Justitie?! Sau ne prefacem ca #VINEREANEAGRA nu exista?”, a scris Caruceru pe Facebook.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut o reactie virulenta imediat dupa ce premierul Orban s-a declarat de acord, vineri seara, in sedinta de Guvern, cu desfiintarea Sectiei Speciale.

„Este revoltatoare, in contextul actual, cand zi de zi vedem ticalosiile si abuzurile din justitie, chiar si o discutie despre desfiintarea Sectiei speciale.

Cazul Tandarei, va spune ceva, domnule Orban? Dar Cazul Rompetrol? Dar Cazul Hidra, al mafiei fierului vechi??

P.S. Poporul roman s-a pronuntat prin referendum ca legile privind justitia sa nu mai fie modificate prin OUG-uri. Orice dezbatere pe aceasta tema trebuie sa aiba loc doar in Parlament si prin consultarea asociatiilor de magistrati si a tuturor institutiilor interesate (CSM, parchete, instante) pentru ca independenta magistratilor este vitala pentru o justitie corecta”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri seara, in sedinta de Guvern ca propunerea ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, de desfiintare a Sectiei Speciale este o „propunere corecta”.

„Mi se pare o propunere corecta, de altfel este si in programul de guvernare”, a declarat Orban dupa ce Predoiu a prezentat pe scurt un memorandum prin care solicita desfiintarea Sectiei Speciale.

”S-a creat o structura fara personalitate juridica in cadrul Parchetului General. Contextul in care a fost creata SIIJ a fost unul tensionat, cu o critica foarte severa din partea partenerilor europeni, a atras multe proteste si nemultumiri ale magistratilor. S-a creat o tensiune suplimentara asupra magistratilor pe altele aduse prin alte modificari legislative.

S-au retras recursuri facute de DNA in mari cazuri de coruptie. Au fost deschise o serie de actiuni unor procurori si judecatori care criticau modificarile legislative, s-a constatat ca s-au deschis spete unor persoane care beneficiau de imunitate internationala. S-a creat o categorie de cetateni, a procurorilor SIIJ, care ar putea beneficia de o imunitate totala”, a explicat Predoiu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: