Urlete din PSD dupa ce liderul PNL a cerut excluderea partidului lui Dragnea din PES: „Nu este treaba lui Orban”

politica

Eurodeputatul PSD Razvan Popa a declarat vineri ca Ludovic Orban ar trebui sa se autosuspende din viata politica a Romaniei, sustinand ca ca afirmatiile presedintelui PNL referitoare la excluderea PSD sau ALDE din familiile politice europene ”sunt absolut scandaloase”.

”Ludovic Orban face afirmatii absolut scandaloase cu privire la PSD si ALDE. Nu este treaba lui Orban sa vorbeasca despre relatia dintre PSD si familia politica socialista europeana. Ludovic Orban ar trebui sa se preocupe de apararea intereselor romanesti in fata politicienilor anti-romani din PPE. In schimb, PNL si presedintele sau sunt preocupati doar sa castige buna-vointa acelorasi politicieni. Tocmai pentru aceasta atitudine, presedintele PNL ar trebui sa se suspende din politica romaneasca. Romania are nevoie de lideri puternici, capabili sa ii apere interesele in plan european, nu de figuri umile asa cum este Ludovic Orban”, a declarat, potrivit unui comunicat de presa transmis de Razvan Popa.

Reactia europarlamentarului PSD vine in contextul in care presedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, ca Partidul Socialistilor Europeni (PES) si ALDE European ar trebui sa ia exemplu de la PPE si sa excluda partidele romanesti PSD si ALDE din formatiunile europene.

„Partidul Popular European a luat decizia de a suspenda FIDEZS din PPE pentru derapajele de la democratie si pentru nerespectarea valorilor si principiilor care stau la baza PPE si UE. FIDEZS a primit un termen de corectare a derapajelor aparute in ultima perioada in mesajul public si in deciziile partidului de guvernamant din Ungaria. Noi ca PPE am inceput sa facem curat in formatiunea noastra politica la nivel european si asteptam acelasi lucru sa il faca si alte formatiuni de la nivelul UE, respectiv formatiunea ALDE si formatiunea social-democrata de la nivel european. Daca vor sa faca curatenie trebuie sa faca acelasi lucru cu doua partide din Romania care fac acelasi lucru pe care l-a facut FIDEZS”, a declarat Ludovic Orban, joi la Sibiu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: