Urmeaza Crimeea. Comandantul armatei Ucrainei anunta ca exploziile recente au fost doar inceputul: „In 2023 vom deplasa ostilitatile catre aceasta peninsula”

externe

Comandantul-sef al armatei ucrainene Valeri Zalujni a recunoscut pentru prima oara ca aceasta a efectuat atacuri cu racheta, care au vizat in august baze rusesti in Crimeea anexata si a confirmat ca obiectivul militar al Ucrainei in 2023 este sa concentreze luptele in Crimeea, relateaza AFP, citata de news.ro.

Ucraina a ”efectuat cu succes atacuri cu racheta vizand baze militare ale inamicului, si anume aerodromul Saki”, scrie el intr-un articol publicat de agentia publica ucraineana de presa Ukrinform.

Explozii au izbucnit la inceputul lui august pe acest aerodrom controlat de rusi in Crimeea si s-au soldat cu un mort si mai multi raniti si distrugerea unor munitii destinate aviatiei militare ruse.

Kievul nu si-a recunoscut pana acum in mod oficial acest atac si nici altul care a atins, cateva zile mai tarziu, un depozit de munitie in nordul Crimeei.

”Sarcina fortelor armate ucrainene in 2023” este sa continue ”sa deplaseze ostilitatile catre aceasta peninsula, unde Moscova dispune de ”grupari importante de trupe” in vederea invaziei sale a Ucrainei, anunta Valeri Zalujni.

Valeri Zalujni, care se exprima rar in presa, ii indeamna cu aceasta ocazie pe sustinatorii din Occident ai Ucrainei sa trimita armament suplimentar cu raza lunga de actiune.

Raza de actiune a rachetelor de croaziera rusesti atinge 2.000 de kilometri, iar cea a fortelor ucrainene nu depaseste 100 de kilometri, precizeaza el.

Mai mult despre: ,

Comentarii: