Urmeaza noi dezvaluiri. Rise Project anunta ca investigatia in cazul afacerii Dragnea-Comana-Brazilia merge mai departe. La ce lucreaza acum jurnalistii

news

Paul Radu, unul dintre fondatorii Rise Project, publicatia care a dezvaluit afacerile de un milion de euro dintre Liviu Dragnea si Costel Comana, anunta ca investigatia in acest caz merge mai departe.

Intr-o sesiune de intrebari si raspunsuri pe Reddit Romania, Paul Radu a fost intrebat daca jurnalistii Rise Project s-au gandit sa cerceteze si  motivul pentru care Comana s-a sinucis. „Din ceea ce am citit in ultima investigatie a voastra, omul parea sa fie intr-o dilema. A fost prins, si fie facea puscarie, fie spunea ce stia. A doua varianta este posibil sa fi generat alte optiuni, legate inclusiv de viata, care sa nu tina de el, dar de familia lui. Caz foarte asemanator cu alti cativa afaceristi de carton sinucisi in Romania. Pare un fir interesant?”, a mentionat utilizatorul Reddit Romania.

Paul Radu a confirmat ca Rise Project continua investigatiile: „Da, vom reprezenta si grafic toata afacerea dupa ce mai publicam cateva piese din puzzle. Lucram si impreuna cu jurnalisti din Costa Rica”.

Costel Comana, cel care a cumparat mai multe proprietati imobiliere de la Liviu Dragnea pentru un milion de euro, s-a sinucis in toaleta unui avion ce aavea ca destinatie Costa Rica.

Paul Radu a mai spus ca jurnalistii Rise Project au lucrat sase luni la ancheta privind grupul din Brazilia si afacerile lui Dragnea.

El a arata si care sunt sursele de finantare ale Rise Project:

„Principala sursa de finantare este guvernul elvetian prin programul romano-elvetian de cooperare. Primim bani, sume mai mici, si de la Open Society Foundations, de la guvernul olandez si google. Am primit anii trecuti si de la ambasada SUA. Si, cel mai important, am primit si primim donatii de la cititori.

Noi credem ca fiecare trebuie sa-si faca treaba, credem ca sunt foarte putini jurnalisti de investigatie raportat la volumul coruptiei si de aceea ar fi bine ca mai multa lume sa investigheze, inclusiv in timpul liber. Nu avem caderea sa oferim solutii si speram ca o alta parte din societate, ong-uri, institutii, politicieni sa ofere rezolvari.

Saptamana trecuta am primit peste 400 de donatii paypal. mai multe decat in toata perioada anterioara de existenta a RISE”, a punctat Paul Radu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: