„Urmeaza o criza politica”. Basescu anunta ce se intampla dupa ce Iohannis l-a propus din nou pe Orban ca premier

politica

Fostul presedinte Traian Basescu anunta ce urmeaza in spatiul politic dupa ce Klaus Iohannis l-a propus din nou pe Ludovic Orban pentru functia de premier.

„Urmeaza o criza politica. Cred ca primul guvern o sa cada, iar al doilea nu va fi discutat de parlament. Greu de spus cum vom iesi din acest impas. Daca tot insista atat de mult PNL pentru anticipate, nu vad de ce PSD nu ar fi de acord sa le faca simultan cu locale. O asemenea situatie ajuta cel mai mult PSD-ul, ar putea sa profite de mobilizarea primarilor si consilierilor, au cei mai multi primari”, a declarat Basescu la Digi24.

Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat joi pe Ludovic Orban sa formeze un nou Guvern. La finalul consultarilor cu partidele parlamentare, presedintele a tinut, insa, sa sublinieze ca alegerile anticipate sunt prima sa optiune, ca dintre partidele cu care a discutat, unele au fost de acord cu punctul sau de vedere, iar altele au cerut timp pentru consultari interne.

”Dupa ce m-am consultat cu toate partidele, il desemnez pe domnul Ludovic Orban sa formeze un nou guvern si sa se prezinte in Parlament”, a declarat Iohannis.

Presedintele a subliniat, insa, ca alegerile anticipate sunt prima sa optiune.

Iohannis a reluat argumentele conform carora avem un guvern care vrea sa schimbe lucrurile si un PSD care vrea sa opreasca lucrurile, iar PNL a dorit sa aduca imbunatatiri alegerilor locale, PSD nu a dorit, a depus motiune, motiunea a trecut.

”Intoarcerea la electorat este solutia corecta si satisface nevoia de democratie in Romania. Alegerile anticipate sunt prima mea optiune. Am prezentat partidelor aceasta optiune, unii au fost parere ca este bine, altii ca trebuie sa se mai consulte in partid. Este normal si pot sa inteleg ca majoritatea partidelor au nevoie de discutii interne. Acest lucru sper sa se intample repede. Urmatorul pas este desemnarea unei persoane care sa formeze un nou guvern”, a declarat Iohannis, inainte de a anunta nominalizarea lui Ludovic Orban.

Mai mult despre: ,


Comentarii: