„Urmeaza perioada cea mai exploziva din programul de guvernare”. Valcov anunta ce state a copiat Guvernul Dancila

news

Consilierul de stat al premierului Viorica Dancila, Darius Valcov, a declarat, luni seara, ca nu a facut niciodata vreo evaluare a ministrilor, ci a stadiului programului de guvernare, al carui coordonator a precizat ca a fost alaturi de Liviu Dragnea. El a anuntat ca urmeaza „perioada cea mai importanta si cea mai exploziva din programul de guvernare”.

”Trebuie sa anunta ca urmeaza perioada cea mai importanta si cea mai exploziva din programul de guvernare. Nu am facut nicio evaluare a ministrilor niciodata, am facut evaluarea stadiului indeplinirii programului de guvernare. Evaluarea ministrilor se face mult mai amplu, se face tinand cont si de aceasta evaluare a indeplinirii programului de guvernare, dar sunt si multe alte lucruri care se iau in calcul. Si aceea se face de catre presedintii coalitiei si de catre prim-ministrul Romaniei. Eu consiliez primul-ministru din punct de vedere economic si social, al situatiei macro-economice si al indeplinirii programului de guvernare, nu am nicio legatura cu conducerea de facto a guvernului Romaniei.

Noi am preluat ca model economic Irlanda si Danemarca. In Irlanda e cea mai mica povara fiscla, iar pe locul 2 e Romania. Noi vrem sa ajungem pe primul loc. Am fost partener in realizarea programului de guvernare, alaturi de Liviu Dragnea. In construirea lui au fost foarte multe discutii, am incercat sa vedem care e viziunea politica. Economia Romaniei a crescut cu 24%. Noi am zis ca bugetul Romaniei va avea, in 2020, 75 de miliarde de euro. Cand am preluat guvernarea aveam 50 de miliarde, acum am ajuns la 62 de miliarde de euro”, a declarat Darius Valcov la Antena 3.

Afirmatiile lui Darius Valcov vin in contextul in care, in iunie 2017, fostul premier Sorin Grindeanu anunta ca din comisia de evaluare a ministrilor Cabinetului pe care il conducea la acea vreme se numara Darius Valcov. Ulterior, PSD a decis sa-i retraga sprijinul politic lui Sorin Grindeanu, acesta a anuntat ca nu va demisiona, insa pe 21 iunie, Cabinetul Grindeanu a fost demis prin motiune de cenzura.

Consilierul de stat al premierului a precizat insa ca a fost coordonatorul programului de guvernare, participand la toate etapele acestuia, alaturi de presedintele PSD Liviu Dragnea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: