Urmeaza prigonirea protestatarilor #Rezist. Dragnea asmute serviciile secrete: „Miliardarii finanteaza actiuni anarhiste menite sa dea peste cap ordinea”

politica

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminica, la sedinta Consiliului National PSD, ca are o intrebare catre directorii serviciilor secrete si catre procurorul general legat de actiunile unor miliardari care finanteaza actiuni anarhiste pe teritoriul tarii.

„Intrebare pentru domnul Hellvig (nr.: directorul SRI), dl. Vlase (nr.: directorul SIE), bun coleg si mare patriot, dl. Lazar, unde este patriotismul ofiterilor si procurorilor romani care vad miliardari ca finanteaza actiuni anarhiste menite sa dea peste cap ordinea, sa rastoarne guverne si sa transforme Romania in maidan. Sunt convins ca voi primi raspunsul. Intrebarile raman. O sa vedem raspunsul, nu scris sau public, ci daca aceste institutii actioneza romaneste. 99% din ofiterii SRI, din cei SIE, nu numai ca sunt patrioti si-au riscat viata. Cei 1%. Poate se gandesc cu totii sa decidem un moment zero, ne uitam in fata, in viitor”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

DIICOT ancheteaza modul in care miscarea Rezist este finantata, fiind investigate fapte de constituire de grup infractional organizat si spalare de bani. In ancheta sunt vizate tranzactii cu cryptomonede realizate dintr-un depozit virtual, sumele fiind de peste 15 milioane dolari, arata luju.ro.

In ultimii trei ani, ar fi fost facute 403 tranzactii in valoare totala de 14,9 milioane de dolari, bani care ar fi ajuns la organizatiile ce promovau protestele din Romania. Potrivit sursei citate, procurorii au in vedere faptul ca toate sumele ar proveni de la Fundatia Stefan Batory din Polonia. Cu cateva saptamani inainte de protestul din 10 august, ar fi fost retrase din acel depozit virtual sute de mii de euro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: