Urmeaza un nou succes pentru Dragnea la CCR. I-a promis judecatorului raportor ca il face presedinte al CCR

politica

Jurnalistul Mircea Marian anunta ca Liviu Dragnea i-a promis lui Marian Enache, judecator raportor al CCR in cazul sesizarii privind protocoalele dintre SRI si Parchetul General, functia de presedinte al CCR daca va aviza pozitiv in aceasta speta.

„Dragnea, via Florin Iordache, i-a promis lui Marian Enache, un avocat modest crescut pe langa Ion Iliescu, postul de presedinte al CCR, cand expira mandatul lui Dorneanu. Enache e raportorul CCR la sesizarea privind protocoalele.

Iar Raluca Turcan avea o informatie 100% corecta cand spunea ca pe raportoarea la decizia privind completele ICCJ, Maya Teodoriu, au momit-o cu un job de europarlamentar PSD. Sau de comisar european, sa nu uitam ca in 2019 guvernul propune viitorul comisar european. Altfel, CCR decide pe litera si spiritul Constitutiei”, anunta Marian pe Facebook.

Marian Enache, fost deputat UNPR, a ajuns judecator al CCR in 2016, cu sustinerea grupurilor PSD si UDMR din Senat.

La inceputul lunii octombrie,  Camera Deputatilor a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la existenta unui conflict intre Ministerul Public si Parlament, legat de protocoalele SRI-Parchetul General dintre anii 2009-2016. Sesizarea la CCR a fost semnata de vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, caruia Dragnea i-a delegat atributiile de presedinte pentru o zi.

In sesizare, Iordache cere Curtii Constitutionale ca romanii care au fost „lezati” de protocoalele SRI-procurori sa-si poata obtina recunoasterea drepturilor incalcate si remedia vatamarile produse.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: