Ursula von der Leyen in Canada: Europa nu va accepta niciodata ca Rusia sa ii ameninte securitatea – VIDEO

externe

ursula von der leyen, rezistenta, popor ucrainea, Kiev, razboi

Presedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a avertizat ca Europa nu va accepta niciodata ca Rusia sa ii ameninte securitatea, intr-un discurs in fata Parlamentului canadian vizand consolidarea sprijinului pentru Ucraina, transmite miercuri AFP, citata de Agerpres.

„Nu vom accepta niciodata ca o putere militara cu vise de imperiu sa isi treaca tancurile peste o frontiera internationala”, a declarat Ursula von der Leyen.

Uniunea Europeana „nu va accepta niciodata aceasta amenintare la adresa securitatii europene si a insasi temeliei comunitatii noastre internationale”, a adaugat ea.

Presedinta Comisiei Europene a solicitat „sprijin militar si economic neclintit” pentru Ucraina, indemnand in acelasi timp Rusia „sa plateasca pentru crima sa de agresiune”, dupa ce a propus, in noiembrie, instituirea unui tribunal special.

In ajunul Zilei Internationale a Drepturilor Femeii, Ursula von der Leyen le-a salutat si pe femeile ucrainene angajate in lupta, carora li s-a interzis sa lupte inainte de razboi, dar „nu le-a pasat si au inceput sa se inroleze in armata”.”Nu este doar un razboi in Ucraina. Este, de asemenea, un razboi impotriva drepturilor omului si este un razboi impotriva drepturilor femeilor”, a spus ea in aplauzele parlamentarilor canadieni, invocand acuzatiile ONU, potrivit carora „Rusia foloseste violurile si violenta sexuala ca parte a strategiei sale militare in Ucraina”. Ucrainencele „contra-ataca”, a adaugat presedinta Comisiei Europene.

Anterior, in timpul unei vizite la o baza militara, Ursula von der Leyen si prim-ministrul canadian Justin Trudeau s-au angajat sa livreze generatoare Ucrainei, care se confrunta cu intreruperi serioase de curent din cauza atacurilor repetate asupra retelei electrice.

Premierul Justin Trudeau a anuntat prelungirea pana in octombrie a misiunii de instruire de catre Canada a inginerilor militari ucraineni in Polonia, care urma sa se incheie in curand, precum si desfasurarea de formatori medicali.

Dupa vizita sa in Canada, Ursula von der Leyen urmeaza sa se deplaseze in Statele Unite, unde va fi primita vineri de presedintele Joe Biden.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: