USR acuza o noua alianta PNL-PSD pentru a trece „legea marelui tun imobiliar” prin Parlament. Chiar si Iohannis s-a impotrivit afacerii cu terenul Romexpo

politica

PSD si PNL vor „sa forteze din nou” votul pentru „Legea Romexpo”, care urmeaza sa transfere, cu titlu gratuit, 46 hectare de teren catre Camera de Comert a Romaniei, in scopul dezvoltarii unui proiect imobiliar, scrie duminica USR PLUS pe pagina de Facebook.

„Toate partidele ar trebui sa puna pe primul plan interesele Romaniei si nu interesele imobiliare ale unor grupuri. Tocmai de aceea, terenul de la Romexpo nu poate fi cedat gratuit de stat. Avem nevoie sa ne valorificam activele statului in mod transparent si printr-o licitatie deschisa adresata pietei si cu respectarea competitiei”, precizeaza sursa citata.

Potrivit USR PLUS, la pretul pietei, statul roman ar putea obtine „500 de milioane de euro” pe terenurile de la Romexpo.

„500 de milioane de euro sunt taxele si impozitele a 212.000 de romani platiti pe salariul minim timp de un an. 500 de milioane inseamna construirea unui spital regional ori a cinci spitale judetene”, afirma USR PLUS.

Conform aceleiasi surse, in urma presiunii USR, presedintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare „legea marelui tun imobiliar”.

„Imediat ce USR a fost exclus de la guvernare, presiunile au reinceput. Ca sa ajunga la vot in plenul Senatului, legea trimisa la reexaminare de presedintele Iohannis are nevoie de un ultim raport de la Comisia economica”, mai mentioneaza sursa citata.

Mai mult despre:

Comentarii: