USR acuza o noua miselie a PSD si cere Guvernului Orban sa actioneze: „In februarie este prea tarziu”

politica

USR face din nou apel la Guvernul Orban ”sa ia o decizie pe care romanii o cer”, respectiv alegerea primarilor in doua tururi. ”Nu ne permitem sa mai avem primari alesi cu 10 la suta din voturile cetatenilor, asa cum sunt multe cazuri in prezent”, a transmis USR.

”Ieri a avut loc ultima sedinta de plen a Camerei Deputatilor din acest an. Proiectul de alegere a primarilor in doua tururi nici macar nu a fost pe ordinea de zi. Ramane asadar blocat pana in februarie, desi ar trebui sa schimbam legea cat mai repede, pentru ca alegerile locale sunt programate in luna iunie 2020. USR face din nou apel la Guvernul Orban sa aiba curajul sa ia o decizie pe care romanii o cer. Alegerea primarilor in doua tururi asigura legitimitate alesilor locali. Nu ne permitem sa mai avem primari alesi cu 10 la suta din voturile cetatenilor, asa cum sunt multe cazuri in prezent”, au transmis, marti, reprezentantii USR.

Acestia considera ca ”democratia e mai importanta decat calculele temporare sau amenintarile PSD cu motiunea de cenzura”.

”Obiectivul este indepartarea PSD din guvernarea locala si inlocuirea lui cu oameni noi si competenti”, a mai transmis USR.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: