USR acuza un blat intre PSD si PNL in cazul urmasului lui Grindeanu la ANCOM: „Matematica e clara”. Ambele partide au votat pentru acelasi candidat

politica

Vlad Stoica a fost ales marti de Parlament in functia de presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

Acesta a primit 283 de voturi ”pentru” si 36 ”impotriva”.

Ceilalti trei candidati au fost respinsi.

Astfel, Manuela Catrina a obtinut 12 voturi „pentru” si 307 „impotriva”, Ion Smeeianu a obtinut un singur vot „pentru” si 318 „contra”, iar Mircea Rozolea a obtinut 23 voturi „pentru” si 296 „impotriva”.

Vlad Stoica urmeaza sa ocupe functia de presedinte al ANCOM pentru perioada ramasa a mandatului de 6 ani, care a inceput la 11 mai 2017.

USR acuza ca PSD a facut blat cu PNL.

„S-a incheiat telenovela ANCOM. Fostul sef de cancelarie a lui Ponta a fost numit de Parlament cu voturile PSD si PNL. Da – si cu voturile si sutinerea PNL si a premierului Orban.

Cele doua partide au avut o intelegere intre ele. De altfel, PNL nu a avut niciun candidat si nu a luat cuvantul la dezbateri, iar matematica votului e clara”, a scris deputatul USR Catalin Drula pe Facebook.

„Care este motivul important al acestei reuniuni? Arde undeva, e urgenta? Masuri pe timp de pandemie, sociale, economice? Nu! Motivul este acelasi care domina politica de 30 de ani – trocul cu functii. (…) La ANCOM si-a dat demisia, intr-un final, domnul Grindeanu, ca era in incompatibilitate deja de doua luni. Avem doi vicepresedinti care pot prelua, cu puteri depline, acest mandat, iar noul Parlament legitim mandatat si ales de romani, da, voi de la PSD v-ati pierdut legitimitatea in acest Parlament, ar fi putut sa aleaga un presedinte, o persoana care sa nu fie politica, care sa fie un profesionist in domeniu. Asa a fost creata ANCOM, daca nu tratam lucrurile la misto. (…) In graba toti parlamentarii vin sa alegem pe cineva care e dinainte determinat”, a declarat Drula, anterior, in plenul reunit al Parlamentului.

Joia trecuta, Parlamentul a luat act de demisia lui Sorin Grindeanu din functia de presedinte al ANCOM si a declarat vacant acest post.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: