USR admite oficial ca trece printr-o „criza interna”. Mosteanu: „Am speranta ca pana luni se va gasi ca de fiecare data o cale sa trecem peste aceasta criza”

politica

Purtatorul de cuvant al USR, deputatul Ionut Mosteanu a declarat, vineri, pentru News.ro, ca sedinta Biroului National de joi a fost una tensionata care a generat discutii in partid, el precizand ca spera ca, pana luni, la urmatoarea reuniune a conducerii partidului, sa se gaseasca calea de a trece peste aceasta criza interna.

”Sedinta Biroului National de ieri a fost una tensionata care a generat discutii in partid. Dezbaterile aprinse fac parte din ADN-ul USR si in general se termina cu solutii bune”, a spus Ionut Mosteanu.

Purtatorul de cuvant al USR si-a exprimat speranta ca se va ajunge la o solutia pentru a trece peste aceasta criza interna, pana la urmatoarea sedinta, de luni.

”Am speranta ca pana luni se va gasi ca de fiecare data o cale sa trecem peste aceasta criza interna si sa ne concentram pe solutiile politice pe care le asteapta de la noi o parte a Romaniei”, a aratat Mosteanu.

Presedintele USR, Dacian Ciolos, nemultumit ca nu se poate impune in partid pentru ca nu are majoritate in forurile de conducere, a propus, in sedinta de joi a partidului, un program politic cu numeroase modificari. El a afirmat ca, daca programul nu va fi votat, va demisiona din functie.

Ciolos si-a anuntat colegii ca va supune proiectul votului Biroului Politic in cursul zilei de luni.

Ulterior sedintei, intre Dan Barna si Dacian Ciolos a existat un schimb de mesaje pe grupurile interne.

Barna l-a acuzat pe Ciolos de iresponsabilitate si ca arunca partidul in aer in lupta pentru putere, in schimb Ciolos a afirmat ca functia de presedinte al USR este mai degraba decorativa, iar promisiunea sa a fost de a dezvolta partidul. Ciolos le-a atras atentia colegilor ca USR nu este pregatit pentru alegerile din 2024, fiind ”departe de a fi un partid capabil de a creste electoral”.

Comentarii: