USR, al doilea partid al tarii si sa propuna premierul: Ambitiile lui Nicusor Dan

politica

Presedintele USR, Nicusor Dan, a declarat, vineri, in deschiderea congresului formatiunii, ca isi propune ca formatiunea pe care o conduce sa devina, in doi ani, al doilea partid din tara, iar la alegerile din 2020, rezultatul obtinut sa-i permita sa propuna premierul.

„USR isi propune sa devina in doi ani al doilea partid din Romania. USR isi propune sa se bata cu sanse in 2020 la primariile marilor orase din Romania. USR isi propune sa aiba un rezultat la alegerile parlamentare din 2020 care sa-i permita sa propuna primul ministru. USR insa isi propune sa faca toate lucrurile astea pastrandu-si politica de a nu face compromisuri”, a spus Nicusor Dan, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, „USR este un vis implinit”.

„Dincolo de toate discutiile pe care le vom avea despre viitorul USR, lucrul foarte important e ca suntem impreuna, avem sentimentul de comunicare cu oameni care sunt la fel ca noi. Multi dintre noi am fost mult timp singuri in captivitatile noastre impotriva sistemului. (…) USR este un vis, un vis al oamenilor care n-au mai facut politica, visul ca ei vor fi la un moment dat asa de multi incat in politica sa prevaleze o mana de oameni care intra acolo pentru binele comun si nu ca sa progreseze ei pe scara sociala. In buna masura, USR este un vis implinit”, a mentionat Nicusor Dan.

USR isi alege o noua conducere, in cadrul primului sau congres national, care are loc la Cluj-Napoca, in perioada 12-14 mai.

Pentru functia de presedinte al USR si-au depus candidaturile Nicusor Dan, Emanuel Ungureanu, Serban Marinescu si Cornelia-Florina German.

Pentru unul dintre cele 20 de locuri din Biroul National s-au inscris peste 50 de candidati, iar primii sapte vor fi vicepresedinti ai partidului. In cadrul congresului va fi votat si noul statut al partidului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: