USR anunta ani grei de puscarie in cazul loviturii de stat de la Monitorul Oficial. Dragnea, acuzat de instigare

politica

Deputatul USR Stelian Ion arata, sambata dimineata, ca toti functionarii care impiedica publicarea unui decret prezidential in Monitorul Oficial sunt pasibili de ani grei de puscarie. Si Liviu Dragnea ar putea fi acuzat de procurori de instigare.

„Secretarul General al Camerei Deputatilor, Silvia-Claudia Mihalcea, va fi pasibila de inchisoare de la 2 la 7 ani pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca se va dovedi ca a impiedicat publicarea in Monitorul oficial a Decretului prezidential de prelungire a mandatului sefului Statului Major General al Armatei.

La fel si conducerea Monitorul oficial. Aceste persoane vor fi nevoite sa raspunda la intrebarile procurorilor, iar daca raspunsurile vor duce catre Dragnea sau catre alte unelte ale infractorului sef (Dragnea a prins tehnica infractorilor de rang inalt si se foloseste de altii pentru a comite ilegalitatile) acestia vor fi pasibili de aceeasi pedeapsa, ca instigatori.

Am inteles din presa ca Dragnea are niste interese legate de achizitionarea unor corvete, dar de aici si pana la a folosi efectiv functia publica, periclitand capacitatea de aparare a Romaniei este cale lunga!

Acum se intelege si mai clar de ce mercenarul Tudorel Toader a propus modificarea neconstitutionala a infractiunii de abuz in serviciu. Nu doar ca sa-si scape clientii de dosarele penale in lucru, dar si ca sa netezeasca drumul acestor golani pentru a abuza de functiile lor dupa bunul plac, fara sa dea socoteala nimanui. Daca textul propus de Toader Tudorel nu ar fi fost contestat de noi, de Presedinte, de ICCJ si ar fi trecut de CCR, acum indivizii astia stateau linistiti, pentru ca fapta nu mai era infractiune.

In privinta conflictului juridic de natura constitutionala intre Presedinte si Guvern invocat de cea mai marea jurista a tarii, Viorica Dancila, ar trebui citit doar art. 92 alin. (1) din Constitutia Romaniei: ‘(1) Presedintele Romaniei este comandantul fortelor armate si indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.’ Q.E.D”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Presedintia a reactionat fata de intarzierea publicarii in Monitorul Oficial a decretului prin care i se prelungeste mandatul sefului SMG, precizand ca impiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecinte si atrage raspunderea juridica a tuturor persoanelor implicate.

”Imediat dupa sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Decretul Presedintelui Romaniei nr. 1331/2018, prin care s-a prelungit mandatul sefului Statului Major al Apararii, a fost transmis, in conditiile Legii nr. 202/1998, secretarului general al Camerei Deputatilor, in vederea publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei”, precizeaza Administratia Prezidentiala.

Presedintia aminteste ca Monitorul Oficial al Romaniei este publicatia oficiala a statului roman, in care se publica actele prevazute de Constitutie, de Legea nr. 202/1998, precum si de alte acte normative.

”Publicarea decretelor, acte prevazute de Constitutie, nu poate fi blocata sau cenzurata de institutiile cu atributii in aceasta procedura. Presedintele Romaniei atentioneaza ca intarzierea publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei a Decretului nr. 1331/2018 si, implicit, impiedicarea producerii efectelor acestui act are grave consecinte si atrage raspunderea juridica a tuturor persoanelor implicate”, se mai arata in comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: