USR anunta ca va ataca la CCR proiectul de buget pe 2022: „Este de neacceptat sa fie folosit bugetul Romaniei ca o prada de razboi”

politica

USR va ataca proiectul bugetului de stat pe anul viitor la Curtea Constitutionala, a anuntat, joi, vicepresedintele partidului Dan Barna.

„Este un buget (…) care a aprobat amendamentele extremistilor si care nu a aprobat un singur amendament de la USR. USR este in momentul de fata singura opozitie democratica din Romania. Vom ataca acest buget la CCR, pentru ca este un buget care discrimineaza romanii si sustine doar acea majoritate care a votat PSD sau PNL”, a spus Barna, in plenul reunit al Parlamentului.

Barna a mai afirmat, dupa sedinta de plen, ca in acest buget sunt „porcarii de nedescris pentru ceea ce inseamna democratia intr-un stat european”.

„Este de neacceptat ca cetatenii Romaniei, cei care au votat USR din comunitatile cu primari USR, sa nu se regaseasca in acest buget, cum este de neacceptat ca un partid precum PP-USL, un partid neparlamentar, sa fie finantat de catre acest buget printr-o smecherie a PSD-PNL tocmai pentru ca sunt clientii lor politici. Este de neacceptat sa fie folosit bugetul Romaniei ca o prada de razboi. Acest buget este construit exact in aceasta logica. Daca ne uitam la cele doua zile de dezbatere, vedem ca amendamentele extremistilor, amendamentele celor de la AUR au fost acceptate in cadrul acestui buget si niciun amendament al USR nu se afla printre cele acceptate de majoritate”, adaugat Dan Barna.

El a spus ca, practic, USR este singura opozitie democratica si se va lupta cu toate instrumentele parlamentare si democratice.

„USR a avut toata disponibilitatea pentru a gasi o solutie prin care si cetatenii romani care nu au votat PSD sa poata fi reprezentati in buget, aseara se ajunsese la o solutie. De dimineata Marcel Ciolacu si Florin Citu mi-au spus ca intelegerea si acordul prin care toti cetatenii Romaniei ar fi beneficiat de resursele bugetare nu mai este valabila. Atacul la CCR va fi facut de USR pentru ca noi spunem ca acest buget este discriminatoriu care nu poate sa ne ajute in directia europeana a statului roman”, a adaugat Barna.

Mai mult despre:

Comentarii: