USR anunta ca va lupta „pe toate caile” contra noii Sectii Speciale creata de PSD-PNL: „Judecatorii CCR nu pot fi anchetati de DNA”

news

USR va contesta pe toate caile, inclusiv la Curtea Constitutionala, proiectul de lege privind desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, care intra luni in dezbatere si la vot in plenul Camerei Deputatilor.

„Astazi in Camera Deputatilor este adus la dezbatere si vot final proiectul de asa-zisa desfiintare a SIIJ, de fapt este vorba despre o transformare a SIIJ, pentru ca prerogativele SIIJ sunt preluate de noul mecanism gandit de actuala putere.

(…) Orice s-ar intampla astazi in Camera Deputatilor, vom contesta pe toate caile, inclusiv la Curtea Constitutionala, desi unii dintre beneficiarii ai acestui pachet de acte normative este chiar CCR sau mai degraba o parte a judecatorilor CCR, care si-au dorit ei insisi sa nu poata fi anchetati de DNA. Este foarte trist, pentru ca marea majoritate a magistratilor din Romania nu isi doresc nici legi care sa ii protejeze, nici legi care sa incalce flagrant principiul egalitatii in fata legii”, a spus deputatul USR Stelian Ion, la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca acest proiect „pastreaza toate acele deziderate pe care le-au avut Liviu Dragnea si cei care in 2017- 2018 au creat SIIJ” si anume „sa scape de DNA, sa numeasca procurorii care ancheteaza magistrati si sa poata trage din competenta DNA acele dosare cu politicieni corupti”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: