USR anunta cand va fi depusa motiunea de cenzura. Precizari privind implicarea lui Klaus Iohannis

politica

Dan Barna a anuntat ca este foarte probabil ca Opozitia sa depuna, saptamana urmatoare, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila. In context, liderul USR a precizat ca presedintele Klaus Iohannis are legitimitatea de a dialoga cu orice parlamentar al statului roman.

„Discutiile vor continua si la inceputul acestei saptamani. Foarte probabil motiunea de cenzura va fi depusa saptamana care urmeaza. Presedintele Romaniei este persoana cu cea mai mare legitimitate politica din statul roman. Presedintele Romaniei a fost votat de 6 milioane de romani. Din punctul meu de vedere, da, el este una dintre persoanele care are resursa de credibilitate si de legitimitate pentru a transmite mesaje politice oricarui actor politic din Romania. Din aceasta pozitie el poate sa aiba dialog legitim cu orice persoana politica din statul nostru”, a declarat Dan Barna, sambata, la finalul sedintei comitetului politic al USR in care partidul a validat lista candidatilor pentru europarlamentare, scrie Mediafax.

Intrebat daca nu ar incalca presedintele Iohannis Constitutia daca le-ar spune parlamentarilor majoritatii sa voteze motiunea de cenzura, liderul USR a raspuns: „Eu spun ca poate sa aiba un dialog cu orice parlamentar din statul roman. In ce fel va folosi acest dialog este strict la dispozitia domniei sale”.

Dan Barna a afirmat, joi la Parlament, ca a discutat in urma cu cateva zile cu seful statului Klaus Iohannis despre motiunea de cenzura si despre actualul context politic.

Intrebat cine a initiat acest consultari, daca a fost chemat de catre Iohannis sau a solicitat el o intrevedere cu presedintele, liderul USR a spus: „In general se intampla intr-o directie sau alta. Nu avem un tipar pe treaba asta. Stam de vorba din cand in cand”.

De asemenea, cu alta ocazie, Dan Barna a facut apel la seful statului sa participe la viitoarele sedinte ale Executivului pentru a impiedica adoptarea unei ordonante de urgenta pentru amnistie si gratiere.

In schimb, Klaus Iohannis a declarat, miercuri, intrebat daca mai sustine o motiune de cenzura in momentul de fata, ca nu el trebuie sa o sustina, precizand ca „Opozitia trebuie sa sustina o motiune de cenzura si sper sa o faca”.

PNL-USR-PMP au anuntat ca in urmatoarea perioada, pana la incheierea sesiunii parlamentare, vor depune o motiune de cenzura impotriva Cabinetului Dancila, in momentul de fata aflandu-se in negocieri pentru sustinerea la vot a demersului.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: