politica

USR anunta ce urmareste de fapt PSD cu OUG pe justitie: „Nu este nicio urgenta pentru a modifica legislatia penala”

Liderul USR, Dan Barna, afirma ca trebuie dezbatute in Parlament Codurile penale, pentru ca asa este normal si ca ”nu este nicio urgenta pentru a modifica legislatia penala, decat scaparea lui Dragnea, Tariceanu si a altor infractori cu dosare penale”. El spune ca PSD trebuie sa plece de la guvernare.

„Daca mai avea cineva vreo indoiala: OUG-urile pe justitie se decid in CEx-ul PSD, nu in sedintele de Guvern. Liviu Dragnea i-a cerut, astazi, ministrului Justitiei sa elaboreze un OUG pe Codurile Penale”, scrie Dan Barna pe contul sau de Facebook.

Liderul USR afirma ca, la aproape 30 de ani de la caderea comunismului, succesorul PCR se substituie din nou institutiilor statului.

”PSD se substituie atat Guvernului, cat si Parlamentului. Codurile trebuie dezbatute in Parlament, asa cum este normal intr-un stat democratic. Nu este nicio urgenta pentru a modifica legislatia penala, decat scaparea lui Dragnea, Tariceanu si a altor infractori cu dosare penale. PSD trebuie sa plece de la guvernare, pana nu transforma Romania in dictatura lui Dragnea”, sustine Barna, citat de news.ro.

El spune ca, in mod ironic, aceasta OUG va fi elaborata de ministrul Tudorel Toader, autorul unui articol foarte important din Codul Penal care a fost declarat neconstitutional – modificarea definitiei abuzului in serviciu. ”Ce legitimitate mai are acest ministru sa faca modificari la legislatia penala?”, incheie liderul USR.

Premierul Viorica Dancila a anuntat luni ca in Comitetul Executiv National al PSD s-a decis cu unanimitate de voturi emiterea unor Ordonante de Urgenta pentru Codurile penale. Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declarat luni, dupa ce a participat la sedinta conducerii PSD, referindu-se la modificarea Codurilor penale prin OUG, ca va fi facuta o analiza la minister si ca o solutie declarata constitutionala o transpui in lege, justificand astfel ordonanta de urgenta. El a tinut sa precizeze ca in niciuna dintre cele doua sedinte la care a participat nu s-a discutat despre amnistie si gratiere.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Firea, iritata la Antena 3: „Este incredibil ca Nicusor Dan are un procent atat de mare. Voi munci de 10 ori mai mult”

Gabriela Firea si-a facut din nou aparitia la Antena 3, post controlat de protectorul ei…

55 de secunde ago

PSD si-a gasit candidat la Constanta: „Am facut bani mai cu bisnita, mai cu camata, mai cu stanga, mai cu dreapta”. Este prietenul interlopului Dinicu (Ferma Dacilor)

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la…

9 ore ago

Doua grupuri de elevi de la acelasi liceu din Arad s-au incaierat pe strada. Un adolescent a ajuns la spital

Mai multi elevi de la un liceu din Arad s-au luat la bataie, miercuri, pe…

8 ore ago

Protest la Ierusalim: Colonistii israelieni cer inchiderea UNRWA

Zeci de colonisti israelieni si activisti de dreapta au protestat la Ierusalim, blocand din nou…

8 ore ago