politica

USR atrage atentia, ce semnificatie are de fapt acest mesaj anti-PSD: „PSD si Dragnea au reusit ca intr-un an si jumatate sa rupa Romania si sa aduca atat de multa revolta in spatiul public”

Presedintele USR, Dan Barna, sustine ca masina cu numar de inmatriculare cu mesaj anti-PSD arata cat de radicalizata si polarizata este societatea romaneasca si cum a reusit PSD sa “rupa Romania si sa aduca atat de multa revolta in spatiul public”. El a mai spus ca mesajul acela reprezinta “un simptom pentru felul in care a ajuns sa fie condusa Romania”, iar felul in care a reactionat Politia reprezinta “un pumn in gura” libertatii de exprimare.

“In momentul in care ai o clasa politica ce genereaza radicalizarea cetatenilor, pentru ca acel mesaj este apreciat de o parte a societatii ca fiind haios si simpatic, este desconsiderat de o alta parte a societatii mai conservatoare, dincolo de mesajul in sine, faptul ca s-a ajuns ca astfel de mesaj sa devina popular arata cat de radicalizata si de polarizata este societatea, cum a reusit PSD si Liviu Dragnea ca intr-un an si jumatate sa rupa Romania si sa aduca atat de multa revolta in spatiul public”, a spus Dan Barna, citat de news.ro.

Liderul USR spune ca nici nu sustine mesajul, nici nu il desconsidera, dar el reprezinta “un simptom pentru felul in care a ajuns sa fie condusa Romania” si un abuz prin folosirea institutiilor statului pentru a sanctiona o libertate de exprimare.

“Acel mesaj, fara sa-l sustin sau sa-l desconsider, este un mesaj care este, de fapt, un simptom pentru felul in care a ajuns sa fie condusa Romania. Faptul ca Politia abuzeaza, si inteleg ca numarul acela a fost inregistrat in Suedia perfect legal (…), este evident un abuz, in acelasi spirit al punerii pumnului in gura. (…) Libertatea de exprimare presupune exact asta – sa acceptam parerea celuilalt. PSD ce mesaj transmite? Nu numai ca ii sanctionam si reactionam dur, dar iata ca folosim institutiile statului pentru a sanctiona un drept la exprimare, pentru ca ne convine sau nu, si acea placuta este tot o libertate si un drept la exprimare”, a mai puncat Dan Barna.

Brigada Rutiera i-a Capitalei a retinut luni numerele de inmatriculare cu mesaj anti-PSD, dupa ce au oprit in trafic autoturismul inmatriculat in Suedia. De asemenea, a fost retinut pemisul de conducere al soferului, acesta declarand ca a inmatriculat masina in luna aprilie si ca se afla in concediu in Romania, fiind in drum spre litoral.

Politia Rutiera a deschis dosar penal in acest caz si sustine ca masina cu numarul de inmatriculare ”M..EPSD” nu are drept de circulatie in Romania, invocand o informare transmisa de Biroul Interpol Stockholm, in timp ce Ambasada Suediei la Bucuresti a precizat ca autoturismul are drept de circulatie in Uniunea Europeana, dar ca posesorul trebuie sa detina documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate si oficiale.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Imagini transmise de satelitii americani de spionaj sugereaza ca Marina Militara chineza ar fi construit primul portavion de drone din lume

Marina Militara chineza a construit in secret ceea ce ar putea fi prima nava dedicata…

3 minute ago

Celebrul magician David Copperfield, acuzat de mai multe femei de violente sexuale

Celebrul iluzionist american David Copperfield a fost acuzat de violenta sexuala de 16 femei, dintre…

33 de minute ago

In cel mai pur stil bolsevic, Rusia va nationaliza o importanta companie producatoare de votca pe motiv de „implicare in activitati extremiste”

Autoritatile ruse au luat masuri pentru a confisca activele cu sediul in Rusia ale unui…

O oră ago

Lui Elon Musk nu i-a placut ce i-a spus una dintre subalternele sale de la Tesla, asa ca a concediat-o, odata cu intregul departament al acesteia

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, pare decis, prin masurile controversate luate in ultimele saptamani,…

2 ore ago

Medici la cutite: un pacient din Slobozia asteapta de zece zile sa fie operat, dar interventia se tot amana fiindca anestezistul si chirurgul sunt certati

Un pacient internat la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia asteapta de zece zile sa fie…

2 ore ago

Finlanda va folosi militari rezervisti pentru paza granitei cu Rusia, in eventualitatea sosirii unor valuri bruste de migranti, incurajate de rusi

Finlanda planuieste sa isi schimbe regulile de recrutare pentru a permite rezervistilor sa ajute la…

2 ore ago