USR cere declansarea referendumului pe Justitie: „Democratia trebuie salvata, avem nevoie de o coalizare a fortelor democratice”

politica

USR ii solicita presedintelui Iohannis sa declanseze referendumul pe Justitie. Mesajul vine la scurt timp dupa ce Regimul Dragnea a declansat un nou atac impotriva Laurei Codruta Kovesi prin intermediul Sectiei de investigare a infractiunilor din justitie.

„Avem nevoie de o coalizare a fortelor democratice din societate: orice organizatie democratica, asociatie profesionala, sindicat, ONG, institutie academica sa se alature acestui apel si sa gasim impreuna solutii si actiuni comune pentru salvarea democratiei. Ne angajam si va propunem sa folosim impreuna toate resursele si instrumentele parlamentare si civice pe care le avem la dispozitie pentru a-i impiedica sa mearga pana la capat”, a declarat presedintele USR Dan Barna.

„Ii cerem presedintelui Iohannis sa declanseze referendumul pe Justitie. Un milion de romani au semnat initiativa #FaraPenali. Oamenii s-au saturat sa fie condusi de corupti. Intrebarea este foarte simpla. Sunteti de acord ca cei condamnati penal sa nu mai poata candida la functii de conducere in statul romani? Acum este cel mai bun moment sa avem aceasta dezbatere nationala”, a adaugat deputatul USR Cristian Ghinea.

Filosoful Mihai Sora, in varsta de 102 ani, a lansat joi un apel in care le solicita romanilor sa treaca la „proteste masive” pentru a determina organizarea de alegeri anticipate. „Treziti-va, oameni buni!”, spune Sora intr-o postare pe Facebook.

„Oameni buni, in ritmul in care evolueaza lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere”, atrage atentia Mihai Sora.

„1. PROTESTE MASIVE.
2. ANTICIPATE.

Stiu, constiinta multor romani a amortit, iar – logistic – opozitia la tavalugul pesedist este inca fragila, are nevoie de timp pentru a se structura, pentru a face fata, rational si eficace, atacurilor brutale si repetate (cazul Justitiei, al Bancii Nationale ori aservirea presei sunt doar cateva exemple vizibile, varful icebergului).

Dar, oameni buni, in ritmul in care evolueaza lucrurile, peste doi ani nu vom mai avea alegeri libere. Mai exact: mecanismul lor de organizare va fi intr-atat de distorsionat (chiar pastrand aparentele legalitatii), incat vor ajunge sa ingenuncheze toate institutiile Statului. Toate. Dupa care, in modul cel mai firesc, vor trece la anihilarea vocilor credibile din opozitie si din societatea civila.

Ritmul disperarii este mai periculos decat oricare altul: un om care se agata de putere cu orice pret, prin orice mijloace, constitutionale sau nu, direct ori prin interpusi, un om disperat, care stie ca – pierzand puterea – are totul de pierdut, este infinit mai primejdios, diabolic in decizii, decat unul care nu se afla la putere, unul care nu are, in maini, carma tarii.

Treziti-va, oameni buni!

Si eu sunt dintre cei care cred ca binele invinge. Am vazut insa prea multe victorii amare ori tardive, intr-o viata de om, pentru a ma amagi cu acest firicel de speranta si pentru a dormi linistit”, a scris Sora pe Facebook.

Mai mult despre: ,


Comentarii: