USR cere demiterea imediata a lui Marcel Vela: „Sanatatea populatiei nu trebuie pusa in pericol din meschine calcule politice”

politica

USR a cerut, miercuri, demisia ministrul Marcel Vela dupa ce presedintele Klaus Iohannis a solicitat anularea protocolului dintre MAI si BOR.

„Demisia ministrului de interne Marcel Vela devine un act necesar menit sa restabileasca increderea in capacitatea guvernului de a gestiona criza prin care trecem.

Cu cat se va petrece mai repede, cu atat mai bine. Sanatatea populatiei nu trebuie pusa in pericol din meschine calcule politice. Guvernul PNL trebuie sa gestioneze criza cat mai bine pentru tara, nu pentru scorul electoral”, anunta USR intr-un comunicat de presa.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca va solicita in sedinta pe care urmeaza sa o aiba cu premierul si mai multi ministri sa se revina asupra acordului incheiat intre Ministerul Afacerilor Interne si Biserica Ortodoxa Romana privind sarbatoarea Pastelui.

„Este regretabil sa observam si in viata noastra si in viata publica ca, de multe ori, cele mai bune intentii creeaza cele mai mari complicatii, asa se pare ca se intampla si cu un asa-zis acord incheiat intre Ministerul de Interne si Biserica Ortodoxa. Probabil intentiile sunt foarte bune, dar nu s-a inteles foarte bine ce se doreste acolo. Multi romani au inteles ca este cazul sa ne relaxam. Nu este cazul sa ne relaxam, iar explicatiile care s-au dat au fost prea optimiste. Peste cateva minute, voi incepe o sedinta cu premierul Orban, ministrul Vela, alti ministri si consilieri. In cadrul acestei sedinte, voi solicita premierului Orban si ministrului de Interne sa revina asupra acestui acord, sa gaseasca daca vor o formula care respecta principiul ‘Stati acasa’, care se incadreaza perfect in solicitarile din decretul care prelungeste starea de urgenta si care, evident, respecta toate ordonantele militare”, a anuntat seful statului, la Palatul Cotroceni.

El a facut apel la romani sa stea acasa, aratand ca nu este cazul sa existe o relaxare.

„Astazi suntem in prima zi din starea de urgenta prelungita si, din pacate, nu avem niciun motiv de relaxare. Avem intre timp peste 7.200 de cazuri de persoane infectate, avem de ieri pana azi 20 de persoane care au murit, avem de ieri pana azi 340 de persoane in plus infectate cu coronavirus. Deci, nici vorba de relaxare si, ca sa fie foarte, foarte clar ce am spus ieri si poate inca nu a ajuns foarte limpede la toata lumea, repet: cuvantul de ordine este stati acasa!”, a afirmat seful statului.

Presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa aiba o sedinta privind masurile care se impun in contextul prelungirii starii de urgenta cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Finantelor Publice, Vasile Citu, ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Violeta Alexandru, si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

Mai mult despre:

Comentarii: