politica

USR: „Cozile la benzina arata lipsa de incredere in aceasta guvernare”. Ministrul Energiei spune ca „informatiile false” legate de pretul la benzina au legatura cu razboiul din Ucraina

Presedintele USR, Catalin Drula, afirma ca panica legata de cresterea pretului la benzina are legatura cu lipsa de incredere a populatiei in actuala guvernare. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a negat vehement posibilitatea ca pretul carburantilor sa ajunga la 11 lei/litru.

„Cozile la benzina arata lipsa de incredere in aceasta guvernare, care si-a dat cu stangul in dreptul toata iarna pe tema preturilor la energie. Cum sa va mai creada oamenii, dle. Ciuca?

Cat mai trebuie sa suportam incompetenta lui Virgil Popescu? E demult vremea unei remanieri in aceasta guvernare natanga!

USR a depus inca de acum o luna proiect de lege in parlament pentru reducerea TVA de la 19% la 5% pentru carburanti. Citu si Ciolacu, va tot dam solutiile, dar voi nimic! Oamenii asteapta solutii. Asteapta decizii. De asta sunteti acolo!”, a transmis Catalin Drula, miercuri seara.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a negat informatiile privind posibila crestere brusca a preturilor la carburanti pana la 11 lei in perioada urmatoare.

„Este complet nejustificat ceea ce se intampla. Nu putem vorbi de lipsa de benzina si de motorina in Romania la statiile de alimentare cu carburant. Am discutat cu cei doi mari producatori, Petrom si Rompetrol. Nu exista niciun motiv sa avem cozile acestea.

S-a creat o panica pe fondul unor preturi care au aparut la niste benzinarii de langa granita romano-ungara. Acolo am vazut in poze un pret de 11 lei complet nejustificat. Romanii trebuie sa stie ca in Ungaria guvernul a pus un plafon pe pretul benzinei si motorinei. Practic exista o penurie de carburanti in tara vecina. Benzinariile din tara vecina sunt deschise cu program, nu sunt deschise non-stop. Acest lucru probabil a inceput sa influenteze preturile la frontiera in benzinarii independente.

Nu vorbim in Romania de astfel de preturi, vorbim de preturile normale si nu vorbim de lipsa de benzina si motorina. Fac apel la romani sa nu stea la coada ca vor gasi benzina si motorina si maine si poimaine si intr-o saptamana si peste doua saptamani in benzinarii. Nu este niciun motiv pentru a sta la coada in aceasta seara, noapte. Nu se va dubla pretul, nu va ajunge la 9 lei, nu va ajunge la 10 lei, nu va ajunge la 11 lei.

M-au sunat foarte multi in aceasta seara. Incerc sa-i calmez pe toti.

Suntem cu un razboi in Ucraina la frontiera, exista foarte multe zvonuri, fake-news-uri. Este un razboi hibrid si ne putem astepta ca in aceasta perioada sa mai apara tot felul de zvonuri, asa cum a fost si cu valuta. Nu avem probleme nici cu carburantii, nici cu gazele naturale, nici cu aprovizionarea populatiei. Romania este o tara stabila.

Maine, organe de control ale statului roman se vor duce peste benzinariile care au ridicat nejustificat acest pret, pentru ca au aparut in poze preturi de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei. Mi se pare ca deja este o speculatie iar speculatiile sunt aspru pedepsite, mai ales in situatii de criza, cum suntem cu razboiul la frontiera noastra apropiata.

Inclin sa cred ca s-a creat o psihoza in masa si de aceea am si iesit si o sa ies in continuare sa spun ca nu exista absolut niciun motiv sa stam la coada si sa ne intoarcem in vremurile lui Ceausescu cand benzina si motorina era rationalizate si nu gaseam benzina si motorina”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei, miercuri seara la Digi24.

Premierul Nicolae Ciuca a dispus inceperea de controale ample la statiile de alimentare cu carburant, Guvernul nu va permite niciun derapaj, nicio tentativa de specula, a declarat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Carbunaru.

„Nu exista motive reale pentru cresteri accelerate de preturi in Romania. Tara noastra are stocuri suficiente de carburant. Prim-ministrul Nicolae Ciuca a dispus inceperea de controale ample la statiile de alimentare cu carburant. Guvernul Romaniei nu va permite niciun derapaj, nicio tentativa de specula”, a declarat Dan Carbunaru.

Anterior, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat ca Romania nu are nicio problema cu aprovizionarea cu carburanti in benzinarii, iar romanii nu trebuie sa intre in panica si sa stea la cozi, pentru ca stocurile sunt suficiente.

Potrivit informatiilor obtinute de AGERPRES, din cauza unor probleme la o rafinarie din Ungaria, MOL inregistreaza un deficit de carburanti pe piata din Romania. Compania a scumpit, deja, carburantii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorina.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Surse: Ciolacu merge la Erdogan cu o propunere halucinanta, romanii sa intre doar cu buletinul in Turcia. Ar insemna ca si turcii sa intre doar cu buletinul intr-o tara UE

Premierul Marcel Ciolacu intentioneaza sa ii propuna presedintelui Turciei, Recep Erdogan, ca romanii sa poata…

9 ore ago

Constanta: Un copil de 9 ani a cazut intr-o fantana fara apa. Doi adulti au incercat sa-l scoata si nu au mai putut iesi nici ei. Pompierii i-au salvat pe toti trei

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit, luni, in localitatea Mireasa din judetul Constanta, unde…

9 ore ago

Donald Tusk: Noua persoane arestate sub suspiciunea de sabotaj in numele serviciilor de informatii ruse

Premierul polonez Donald Tusk a declarat ca noua persoane au fost arestate sub suspiciunea de…

9 ore ago

706 de persoane cu numele Kyle s-au reunit in Texas. Nu a fost suficient pentru un record mondial

O incercare a orasului Kyle, Texas, de a dobori recordul mondial pentru cea mai mare…

9 ore ago

SUA spun ca Iranul a cerut ajutor dupa accidentul de elicopter in care a murit presedintele tarii, Ebrahim Raisi. Alegeri pe 28 iunie

Autoritatile iraniene au convenit sa organizeze alegerile prezidentiale pe 28 iunie, dupa moartea presedintelui Ebrahim…

9 ore ago

Campionatul european de surf pentru blanosi si tovarasii lor umani

Zeci de surferi cu blana si tovarasii lor umani au venit pe o plaja din…

9 ore ago