USR explica de ce PMP a fost exclus din coalitia anti-PSD „Alianta pentru Bucuresti”. Basescu este foarte nervos

politica

Liderul USR Bucuresti, Claudiu Nasui, a declarat luni la RFI ca PMP nu a fost invitat sa faca parte din „Alianta pentru Bucuresti” din cauza blaturilor cu PSD. 

”Am avut discutii cu consilierii nostri, cu filialele noastre si absolut toate erau total dezamagite, ca sa folosesc un cuvant mai usor, despre activitatea PMP-ului in consilii pana acum si atunci lucrul acesta a cantarit decisiv. Sunt unele compromisuri pe care le poti face in politica si unele pe care nu le poti face”, a declarat Nasui.

”Noi la USR-PLUS am renuntat la niste candidaturi foarte bune, oameni care erau foarte bine plasati si care au trebuit sa faca un pas in lateral, in ideea candidaturilor comune (…). E foarte greu sa ceri acest sacrificiu si filialelor si oamenilor si candidatilor, in momentul in care pui persoane pe care nu le poti sustine la comun si cu care te compromiti sustinandu-le la comun”, a spus liderul USR Bucuresti.

Intrebat daca Nicusor Dan nu va pierde voturi, in cazul in care Basescu va candida la Primaria Capitalei, Nasui a raspuns: ”Toate sondajele si de la PNL si de la USR arata ca Nicusor Dan are prima sansa, as spune cu o marja de eroare consistenta, pentru aceste alegeri, indiferent de ce se va intampla si atunci suntem in spatele lui in intregime si vom face cea mai buna campanie, ca sa marim aceasta marja de incredere”.

Traian Basescu a anuntat, duminica seara, la Digi24, ca „ma ofer sa candidez din partea PMP la Primaria Bucuresti”.

„N-am inteles de ce USR a respins PMP, care este vechi in PPE european. Nu vad motivatia refuzului din partea USR. Astia au inceput sa procedeze ca baietii destepti din energie. Ar vrea ca PMP sa le dea voturile, dar PMP sa nu aiba candidati. In aceste conditii, PMP nu are decat varianta de a participa singur la alegeri.

(…) Voi face anuntul privind candidatura mea la Primaria Capitalei atunci cand partidul va lua decizia aceasta. Voi discuta, la inceputul saptamanii viitoare, cu presedintele PMP, Eugen Tomac”, a declarat Traian Basescu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: