USR i-a prins, „blat evident” intre PSD si AUR in Parlament „de luni de zile”: „Presedintii de sedinta de la PSD fac figuratie”

politica

Purtatorul de cuvant al USR, Ionut Mosteanu, anunta ca a observat un blat intre PSD si AUR in Parlament care functioneaza „de luni de zile”.

„De luni de zile AUR primeste tribuna de la PSD in Parlament. Ei zic ce vor, cand vor de la microfon, impotriva rigorilor impuse de regulament iar presedintii de sedinta de la PSD fac figuratie.

E un blat evident intre PSD si AUR, am spus astazi si de la tribuna camerei deputatilor dupa ce sedinta incepuse cu 3 luari de cuvant AUR total pe langa regulament. O sa documentez tot blatul asta, a anuntat luni Mosteanu.

Liderul AUR, George Simion, a declarat luni ca prim-ministrul Nicolae Ciuca trebuie sa prezinte in fata Parlamentului masurile care s-au luat in urma „incidentului” de la vizita privata in Romania a presedintelui Ungariei, mentionand ca nu intelege „de ce premierul si coalitia PSD – PNL permit aceste provocari ieftine”.

„In cadrul Biroului permanent de astazi de la Camera Deputatilor am solicitat prezenta premierului Nicolae Ciuca in fata Parlamentului (…), aceeasi solicitare au facut-o si colegii nostri de la Senat. Initial doream prezenta premierului Nicolae Ciuca pentru a explica pragul de 50% care e depasit de trei luni la nivel de deficit bugetar, care sunt masurile pe care domnul Ciuca le ia pentru a scadea sub aceasta cifra. Astazi, in urma unui nou incident, a unei noi provocari venite din zona sovina maghiara, consideram normal ca premierul Ciuca sa vina in fata Parlamentului si in fata opiniei publice sa spuna ce masuri s-au luat. Pornim de la ultimul incident, de la vizita privata a presedintelui Ungariei in Romania, la Cluj-Napoca a fost prezent presedintele Ungariei in acelasi timp cu premierul Ciuca. Vrem sa stim si noi cine i-a asigurat paza presedintelui Ungariei, daca din zona Administratiei Prezidentiale a venit o solicitare pentru a asigura serviciul de paza si protectie si implicarea celorlalte servicii si institutii de forta din cadrul statului roman”, a afirmat George Simion, intr-o conferinta de presa.

El a spus ca a fost „un discurs ciudat din partea presedintelui Ungariei”.

„Vrem sa stim: MAE cum reactioneaza la acest discurs. Am vazut cum presedintele Ungariei s-a pozat in Muntii Apuseni cu un steag pus pe o borna kilometrica”, a adaugat Simion.

Presedintele AUR a sustinut ca si Kelemen Hunor, vicepremierul Romaniei, „a aparut la un eveniment cu harta Ungariei mari in spate”.

De asemenea, dupa cum a afirmat Simion, doi parlamentari UDMR au participat la un eveniment in care „niste teroristi condamnati, care voiau sa puna bombe de Ziua nationala a Romaniei”, au fost medaliati.

„Nu intelegem de ce premierul Ciuca si coalitia PSD – PNL permit aceste provocari ieftine. E vorba de presedintele Ungariei, vicepremierul Romaniei Kelemen Hunor, ministrul sportului Eduard Novak si de ministrul Mediului Tanczos Barna”, a aratat Simion.

La randul sau, deputatul AUR Dan Tanasa a solicitat UDMR sa se delimiteze public de gestul parlamentarilor Uniunii care au participat la evenimentul de premiere a „doi teroristi de etnie maghiara”. „Premierea celor doi teroristi de etnie maghiara, care au fost condamnati in Romania si au executat puscarie pentru tentativa de atentat terorist impotriva romanilor de Ziua Nationala la Targu Secuiesc reprezinta o insulta de neacceptat la adresa poporului roman. (…) Consideram ca evenimentul si gestul parlamentarilor UDMR este deosebit de grav. Solicitam UDMR sa se delimiteze public de acest incident. Nu dorim sa credem ca UDMR este promotoarea terorismului impotriva romanilor”, a adaugat Tanasa.

Presedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a anuntat, vineri, ca s-a intalnit la Cluj-Napoca cu noul presedinte al Ungariei, Katalin Novak. „Novak Katalin si-a preluat mandatul pe 10 mai, iar unul dintre primele sale drumuri au adus-o la Cluj-Napoca. Azi dimineata am avut ocazia de a discuta in amanunt temele care ne privesc pe toti”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Comentarii: