politica

USR: „Ii cerem lui George Simion sa il dea afara din partid pe deputatul Dumitru Focsa. E inadmisibil sa ramana in Parlament”

Purtatorul de cuvant al USR, liderul deputatilor Uniunii, Ionut Mosteanu, a facut un apel, vineri, catre liderul AUR, George Simion, sa-l excluda din partid pe deputatul Dumitru Focsa, in caz contrar insemnand ca „tolereaza violenta in familie”.

„Este inadmisibil ca un agresor care isi bate sotia in fata copilului sa ramana deputat in Parlamentul Romaniei. Ii cerem lui George Simion sa il dea afara din partid pe deputatul Dumitru Focsa. Daca nu o va face, inseamna ca tolereaza violenta in familie”, a scris Mosteanu pe Facebook.

El a amintit ca, la finalul anului trecut, a votat in Parlament o declaratie de sustinere a egalitatii de sanse in Romania.

„Un singur partid nu a votat: AUR. USR condamna violenta impotriva femeilor. Nu putem accepta sa avem in Parlamentul Romaniei reprezentanti care au un astfel de comportament”, a adaugat Mosteanu.

Reprezentantii Aliantei pentru Unirea Romanilor au confirmat, joi, ca un deputat AUR de Constanta este cercetat de politisti dupa ce si-ar fi agresat sotia, mentionand ca a fost demarata si o ancheta interna in cadrul formatiunii politice.

„Referitor la incidentul in care ar fi fost implicat un deputat de Constanta al Aliantei pentru Unirea Romanilor, va transmitem urmatoarea pozitie oficiala a partidului: Suntem ferm impotriva oricarei forme de violenta fizica sau psihologica. Credem ca familia este un sanctuar care trebuie aparat de manifestari agresive, iar autoritatile sunt obligate sa cerceteze si sa solutioneze neintarziat acest gen de incident. Juriul de Onoare al Aliantei pentru Unirea Romanilor a demarat o ancheta interna si va propune o decizie in conformitate cu prevederile Codului de Etica al partidului. In functie de gravitatea faptelor, sanctiunile pot merge pana la pierderea tuturor functiilor in cadrul partidului”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de AUR.

Potrivit Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Constanta, in noaptea de miercuri spre joi, in jurul orei 2,00, politisti din cadrul Postului de Politie Lumina au fost sesizati, prin apel 112, de catre o femeie, ca ar fi fost agresata fizic de sotul sau, la domiciliul comun din localitatea Lumina.

„Deplasati la fata locului, politistii au constatat faptul ca cele sesizate se confirma, fiind identificate persoanele in cauza, respectiv un barbat, de 57 de ani, dar si persoana vatamata, de 49 de ani, care prezenta urme vizibile de violenta. Politistii au solicitat o ambulanta, personalul medical acordand ingrijiri de specialitate femeii, aceasta refuzand transportarea la spital. Politistii au intocmit imediat formularul de evaluare a riscului, reiesind risc iminent, insa femeia s-a opus emiterii unui ordin de protectie provizoriu”, a informat IPJ, printr-un comunicat de presa, citat de Agerpres.

In cauza a fost intocmit un dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de violenta in familie.

Totodata, intrucat s-a constatat faptul ca la incident a asistat si o minora, a fost solicitata interventia unei echipe din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta, in vederea dispunerii masurilor legale, conform competentelor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

2 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

7 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

6 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

6 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

6 ore ago