USR ii face inca un dosar penal lui Liviu Dragnea. Seful PSD este acuzat de furt

politica

USR a anuntat, joi, ca a depus plangere penala impotriva Liviu Dragnea si a sefilor Secretariatului Camerei Deputatilor. Acestia sunt acuzat ca au furat peste 200.000 de semnaturi din dosarele initiaticei „Fara penali in functii publice”.

„Depunem plangere penala pentru fals in acte si abuz in serviciu! Nu exista nicio explicatie pentru numarul de 591.097 de semnaturi din nota informativa a Secretariatului Camerei Deputatilor decat SABOTAJ.
La comanda politica a lui Liviu Dragnea au incercat sa trimita la CCR mai putine semnaturi, eventual sub pragul impus de lege de 500.000 de semnaturi pentru a INVALIDA automat initiativa. Este un furt de peste 300.000 de semnaturi.

Secretariatul General nu avea competente sa verifice semnaturile. In ziua in care le-am depus am stat cu orele sa verificam totalurile impreuna cu angajatii Camerei Deputatilor.

Am promis si ne respectam promisiunea: luptam pentru fiecare semnatura, pentru fiecare om care nu mai vrea Penali in Functii Publice in Romania!”, anunta USR intr-un comunicat oficial.

USR a acuzat, miercuri, PSD ca ”fura si dosare cu semnaturi Fara Penali”, dupa ce adresa prin care initiativa este trimisa la Curtea Constitutionala, dupa cateva luni de la inregistrarea la Parlament, are cu peste 200.000 de semnaturi mai putine fata de cele depuse. USR avertizeaza ca a pregatit plangerea penala.

„ALERTA! PSD fura si dosare cu semnaturi Fara Penali. Am analizat nota pentru CCR intocmita de Secretariatul General al Camerei Deputatilor cu privire la semnaturile Fara Penali si am constatat cu stupoare ca apare o cifra suspecta de 591.097 de semnaturi inregistrate, in conditiile in care USR a depus peste 800.000 de semnaturi in Parlament, restul pana la un milion fiind inca blocate prin primarii din tara. In aceasta nota LIPSESC foarte multe dosare depuse, fara nicio explicatie. Tot in nota apare o cifra de 93.775 semnaturi care nu sunt atestate de primarii din motivele abuzive pe care le stiti deja (lipsa celui de-al doilea prenume sau adresa incompleta pentru ca lipseste etajul)”, precizeaza USR.

USR sustine ca, de fapt, PSD incearca sa trimita la CCR un numar de semnaturi mai mic decat pragul de 500.000 impus de lege, ca sa invalideze initiativa.

„Ajunge cu minciunile! Avem OPIS-uri ca sa demonstram fiecare semnatura depusa. Avem copii dupa dosare cu stampila Camerei Deputatilor. Este fals in acte oficiale ceea ce face PSD prin Secretariatul General, dupa ce a comis un abuz in serviciu si a blocat peste 100 de zile initiativa in Camera Deputatilor. Comanda politica a lui Dragnea a devenit mai importanta decat legea. Secretariatul Camerei Deputatilor nu avea competenta de a verifica semnaturile, ele au fost deja validate de primarii. Maine la ora 11, INAINTE de trimiterea initiativei la CCR, vom clarifica situatia. Presedintele comitetului de initiativa Mihai Badea, alaturi de Stelian Ion si Cristina Pruna vor merge la Secretariatul General sa lamureasca lucrurile. Plangerea penala este pregatita”, a anuntat USR.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: