politica

USR ii propune judecatori la CCR pe Cristi Danilet si Peter Eckstein-Kovacs: „PNL si PSD merg, in continuare, pe varianta politrucilor sau a unor indivizi copy-paste”

USR a anuntat, joi, ca Peter Eckstein-Kovacs si Cristi Danilet sunt candidatii acestui partid pentru functia de judecator la Curtea Constitutionala.

„Candidatii USR pentru ocuparea noilor posturi de magistrati ai Curtii Constitutionale sunt judecatorul Cristi Danilet si avocatul Peter Eckstein-Kovacs, doi profesionisti care si-au dovedit nu numai competentele de-a lungul timpului, cat mai ales moralitatea incontestabila”, se arata intr-un comunicat remis de USR.

Deputatul USR Stelian Ion a declarat ca nicio o reforma profunda nu se va putea realiza in urmatorii ani cu o Curte Constitutionala „antireformista” si „obtuza”.

„Nici linia proeuropeana pe care si-a asumat-o cu ani in urma Romania nu va putea fi pastrata cu o Curte cu viziune orientata, mai degraba, catre estul intunecat, decat catre Uniunea Europeana si Occident. Avem nevoie la CCR de judecatori proeuropeni, bine pregatiti profesional, care nu sunt doar oameni de paie folositi de politicieni. Noi propunem astfel de oameni. PNL si PSD se pare ca merg, in continuare, pe varianta politrucilor sau a unor indivizi copy-paste, cu probleme grave de integritate”, a spus fostul ministru al Justitiei.

Potrivit USR, Cristi Danilet, „judecatorul dupa care a plagiat Bogdan Licu (propunerea PSD pentru CCR)”, a luptat neincetat pentru independenta Justitiei si a rezistat in fata presiunilor si abuzurilor venite din partea unui sistem care vrea „sa controleze” si „sa timoreze” Justitia.

„Avocatul Peter Eckstein-Kovacs a dovedit, de fiecare data, ca principiile si moralitatea sunt incontestabile. A demisionat din functia de presedinte al Comisiei juridice a Senatului cand colegii lui n-au vrut sa sustina Legea ANI, a renuntat la postul de consilier la Cotroceni cand fostul presedinte a inceput sa promoveze proiectul distructiv de la Rosia Montana si si-a dat demisia din UDMR in semn de protest fata de sprijinul pe care partidul lui il dadea celor de la PSD si ALDE in asaltul asupra Justitiei”, mai mentioneaza reprezentantii USR in comunicat.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Bataie generala in Seica Mare (Sibiu), a fost nevoie de interventia mascatilor. Trei barbati au ajuns la spital

Trei barbati cu varste de 17, 19 si 35 de ani au ajuns la spital…

11 minute ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

41 de minute ago

Blue Origin, a lui Jaff Bezos, a trimis sase turisti in spatiu. 10 minute de zbor, dupa doi ani de pauza

Sase turisti "spatiali" au ajuns, pentru scurt timp, in spatiu la bordul rachetei New Shepard,…

O oră ago

Primar PSD din Gorj, dupa ce a lovit o femeie cu masina si a fugit: „Eu sunt bine”. Primarul este fan al Moscovei

Primarul comunei gorjene Stejari, Robert Paiusi, este cercetat de politisti dupa ce, duminica, a acrosat…

2 ore ago