USR inca mai asteapta ajutor din partea PNL pentru a ataca la CCR legile justitiei

news

Senatorul USR Nicu Falcoi a declarat, vineri, ca, in ultima perioada, Opozitia a colaborat ceva mai bine decat inainte, pe legile Justitiei, si spera ca, de la liberali, sa primeasca cele patru semnaturi de care Uniunea are nevoie pentru a putea depune, la inceputul saptamanii viitoare, contestatiile pe marginea acestor legi, la Curtea Constitutionala.

”In ultima perioada, cred ca Opozitia a colaborat putin mai bine decat in restul anului si vom reusi sa colaboram din ce in ce mai bine. Avem de depus contestatii la Curtea Constitutionala pe legile Justitiei, dar numarul parlamentarilor nostri nu ne permite sa le depunem. Impreuna cu colegii deputati ai PMP am adunat 46 de semnaturi, sper ca PNL va decide sa ne dea patru semnaturi ca sa putem depune aceste contestatii, chiar daca si ei au depus cateva contestatii pe aceeasi speta”, a afirmat Nicu Falcoi.

El a subliniat ca juristii USR au lucrat timp de o luna pentru a depista suspiciunile de neconstitutionalitate si au formulat contestatiile, care vor fi depuse la inceputul saptamanii viitoare.

”Din pacate, inclusiv parlamentari din Timis au votat aceste legi. Mai mult decat atat, cand eu am sustinut ca, in opinia mea, cea mai mare amenintare la adresa securitatii Romaniei in acest moment este coruptia interna, deputatul ALDE Marian Cucsa afirma, intr-o emisiune tv, ca, pentru el, coruptia nu reprezinta o amenintare la adresa securitatii statului”, a afirmat senatorul USR de Timis intr-o conferinta de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: