news

USR merge la Avocatul Poporului cu dovezile ca OUG pe justitie este neconstitutionala. Insa Ciorbea a fugit in concediu

Parlamentarii USR au anuntat, miercuri, ca merg la sediul Avocatului Poporului pentru a depune o sesizare in care solicita ca ordonanta de urgenta pe justitie sa fie atacata la CCR. Preventiv, Victor Ciorbea a plecat in concediu.

„Este esential sa oprim aceasta ordonanta. Exista cai procedurale, una dintre ele este sa ii solicitam Avocatului Poporului sa sesizeze CCR. Am identificat foarte multe motive de neconstitutionalitate. Noi, dupa sedinta de plen, vom merge toti parlamentarii USR la Avocatul Poporului si ii vom depune o sesizare in care ii vom prezenta motivele de neconstitutionalitate.

Trebuie sa existe cineva care sa ii tina locul. Avocatul Poporului este o institutie”, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, singurul care poata ataca Ordonanta Toader la Curtea Constitutionala, a intrat de miercuri in concediu de odihna, au confirmat pentru ziare.com reprezentantii institutiei. El va sta in concediu cel putin doua saptamani. Ciorbea isi va aniversa ziua de nastere pe 23 octombrie.

Magda Stefanescu, unul dintre adjunctii lui Ciorbea, este cea care il inlocuieste in aceasta perioada, au spus reprezentantii Avocatului Poporului.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

O masina cu 7 femei s-a rasturnat pe Podul Basarab din Bucuresti. Toate au ajuns la spital

O masina in care se aflau sapte femei s-a rasturnat, duminica, pe Podul Basarab din…

27 de minute ago

„Nevastuica salbatica”. Pilotii ucraineni folosesc acum tactici americane din razboiul din Vietnam: „Ucraina invata in mod clar din gandirea militara occidentala”

Ucraina a inceput sa foloseasca impotriva armatei rusesti tactici americane din razboiul din Vietnam, informeaza…

2 ore ago

Bucurie in Voluntari, Firea este pe primul loc pe buletinul de vot. Ea este urmata de Burduja

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea se va afla pe primul loc pe buletinul…

52 de minute ago

Sanctiuni in urma nuntii de la Buzesti, care a blocat tot centrul orasului. Socrul mare si socrul mic au fost amendati cu cate 6.000 de lei

Politia Teleorman anunta ca, in urma nuntii sfidatoare din Buzesti, care a blocat traficul in…

O oră ago

Peste 500.000 de elevi incep, luni, Evaluarea Nationala. In acest an, doar colectarea datelor se va face digital, nu si corectarea testelor

Luni, 13 mai, incepe Evaluarea Nationala de la clasa a II-a, iar duminica la pranz…

O oră ago