USR, mesaj dur. Anunta ca va refuza „colaborarea cu PNL la guvernare” daca nu il retrage pe Florin Roman din prim-planul politicii

politica

Liderul deputatilor USR, Catalin Drula, a anuntat miercuri ca USR va refuza sa guverneze alaturi de PNL daca nu il retrage pe Florin Roman din prim-planul politicii. Roman este acum lider al deputatilor PNL.

„Ne intreaba multa lume cum vom colabora cu PNL la guvernare. Este simplu. Daca vor majoritate cu USR, si nu cred ca-si mai permit sa-si bata joc de romani cu inca un USL, sunt cateva conditii.

Una dintre ele este retragerea din prim-plan a unor iordachi ca Florin Roman.

O alta conditie este ca trebuie sa lucram cu un premier care trece testul onestitatii si loialitatii. Nu in fata noastra, ci in fata alegatorilor.

Astazi Ludovic Orban, prin minciunile la adresa USR, a picat grav acest test. Nu o sa acceptam sa fim un CDR 2.0”, a anuntat Drula pe Facebook.

Liderul USR Dan Barna a avut miercuri o postare dura pe Twitter la adresa liderului PNL, premierul Ludovic Orban, dupa ce acesta a sugerat ca voturile USR au contribuit la numirea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ.

”Cat de disperat esti Ludovic? Nu iese guvernarea doar cu PMP si UDMR? Atat de prost arata sondajele incat sa ajungi la minciuni atat de ordinare despre USR?”, a scris Barna pe Twitter.

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri, referindu-se la desemnarea lui Florin Iordache la sefia Consilului Legislativ, ca aceasta arata o data in plus ca majoritatea PSD din acest parlament trebuie sa plece acasa.

El a sustinut ca singurii parlamentari care au votat cu candidatul sustinut de PNL Augustin Zegrean au fost cei de la PNL. El a anuntat ca dupa alegeri vor fi reformate toate institutiile statului si vor fi alungati ”toti politrucii PSD plantati impotriva bunului simt”.

El a lasat sa inteleaga ca Florin Iordache ar fi fost sprijinit pentru a ajunge in fruntea Consiliului Legislativ si de catre parlamentarii USR.

“PNL a avut candidat pe domnul Zegrean si toate voturile pe care le-a obtinut domnul Zegrean sunt voturilor PNL. (…) Dupa cum arata rezultatele, nu exista alta posibilitate. Daca ne uitam la voturile obtinute de Iordache si la voturile candidatului USR la vicepresedintele Consiliului Legislativ, asta e concluzia care se poate trage”, a explicat Orban, intrebat daca Iordache a fost desemnat si cu voturile USR.

El a mentionat ca singurii parlamentari care au votat cu Augustin Zegrean pentru presedintia Consiliului Legislativ au fost cei de la PNL.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: