USR, mesaj dur. Niciun pesedist care a trecut la PNL nu va intra in viitorul Guvern: „Nu vom guverna alaturi de oameni care pana nu demult l-au sustinut pe Liviu Dragnea”

politica

Romania trebuie sa se curete de pesedism, nu doar sa schimbam culori de geci rosii si galbene, a declarat marti la RFI copresedintele USR PLUS Dan Barna. El spune in contextul racolarilor de primari PSD de catre PNL ca formatiunea sa nu ia in calcul, ”in nici un scenariu”, ideea de a guverna dupa alegeri alaturi de ”oameni care pana nu demult l-au sustinut pe Liviu Dragnea”.

Dan Barna priveste ”cu disconfort” racolarile de pesedisti facute de PNL: ”Cu profund disconfort, nemultumire si cumva este unul dintre motivele, pentru ca suntem intrebati, in aceste zile am fost in tara, am fost si in Maramures si la Sibiu si in Valcea si in Arges, sunt intrebat in diverse locuri de ce nu am urmat reteta de la Bucuresti si in alte locuri unde ar fi fost teoretic posibila o colaborare si acesta este unul dintre motive, pentru ca daca vorbim de parteneriatul de la Bucuresti, prin care i-am pus in spate lui Nicusor Dan sase primari de Sector sustinuti si de USR PLUS si de PNL, acesti sase oameni, fiecare dintre ei privit in parte, sunt persoane care nu au avut nici o legatura cu PSD-ul, nu au colaborat, nu au sustinut PSD-ul si in cursul negocierilor a fost una dintre conditiile noastre, ca PNL sa aiba candidati care nu au un trecut pesedist. Or in multe alte parti din tara lucrul acesta nu este valabil si atunci ideea unei colaborari a fost din start respinsa. Romania trebuie sa se curete de pesedism la modul si de oamenii care au sustinut, nu doar sa schimbam culori de geci rosii si galbene si sa spunem gata, se intampla reforma, pentru ca nu se va intampla lucrul asta”.

Intrebat cum ar putea eventual guverna USR PLUS alaturi de pesedisti deveniti peste noapte liberali, Dan Barna a raspuns: ”Acesta este unul dintre principiile si conditiile de principiu pe care le-am avut si le vom avea in continuare in ceea ce priveste o eventuala colaborare cu PNL-ul, inclusiv dupa alegeri. Deci ideea ca vom putea sa guvernam alaturi de oameni care pana nu demult l-au sustinut pe Liviu Dragnea este una care nu este luata in calcul de catre USR PLUS in nici un scenariu”.

”Vom pune conditii ca persoanele care ar putea sa fie eventual nominalizate sa indeplineasca aceste criterii foarte clare pe care le avem, criteriile de integritate, de competenta si de necolaborare cu PSD-ul”, precizeaza copresedintele USR PLUS.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, se declara „impotriva traseismului politic” si sustine ca transferurile pe care PNL este acuzat ca le-a facut de la alte formatiuni politice sunt „accidente” care nu tin de decizia sa. „Traseismul politic, din pacate, nu se manifesta numai la noi, se manifesta la toate partidele, sunt exemple notorii”, spune liderul liberal.

Mai mult despre:

Comentarii: