USR, miscare fulger dupa crimele comise de detinutii eliberati de Regimul PSD. Lege in Parlament: „Sa nu mai moara oameni nevinovati”

politica

Deputatul USR Stelian Ion anunta ca partidul sau pregateste o lege prin care sa fie abrogat „recursul compensatoriu”, masura prin care Regimul PSD a pus in libertate peste 10.000 de detinuti periculosi. Recent, un astfel de infractor a ucis un tanar de 25 de ani.

„Umbla Moartea libera pe strazi, eliberata de Dragnea si Nicolicea, iar noi stam cu mainile-n san!

Am redactat deja Legea pentru abrogarea monstruosului ‘recurs compensatoriu’. Astazi ii dam forma finala si o depunem la Parlament. Sper sa gasim pe cineva pe la secretariat…

Ca sa fie clar: propunerea a venit de la guvern cu un filtru judiciar, era o forma a liberarii conditionate, dar a fost macelarita de Nicolicea in Camera Deputatilor. Ne-am opus, am incercat sa o imblanzim cu amendamente, am atacat-o la CCR, dar degeaba. A iesit o lege criminala, dar ‘constitutionala’. Daca vrem sa nu mai moara oameni nevinovati, trebuie sa o abrogam in regim de urgenta! Da, in cazul asta ar trebui data o OUG de abrogare pentru ca este ditamai urgenta: mor oameni, sunt violate femei, sunt talhariti romanii pe strada de infractori eliberati inainte de termen, fara discernamant.

Trebuie facuta o precizare: daca era dupa UDMR, in loc de 6 zile, infractorii primeau un ‘cadou’ de 9 zile reduse la fiecare 30 executate! Cetateni romani de etnie maghiara, de asta i-ati votat pe indivizii astia? Sa-i scoata pe criminali sa ne omoare pe strazi?!”, anunta deputatul Stelian Ion pe Facebook.

„Ce este acest recurs compensatoriu? Un mod in care statul s-a gandit sa plateasca detinutii pentru ceva ce nu a facut el si nu face in continuare. De exemplu, in teorie, ar trebui sa nu fie mucegai pe peretii din inchisori, sa aiba fiecare detinut minim 4 m2, etc. Asa ca, s-au gandit sa reduca pedepsele tuturor detinutilor. Cei care aveau mai multe zile de compensat decat zile ramase in pedeapsa, au primit chiar bani. De aceea avem violatori care au si iesit din puscarie mai repede si le-a mai dat si statul cateva mii de euro.

Practic inchisorile arata putin mai bine ca spitalele de stat. Doar ca pacientii care platesc 10% din orice venit la stat pentru „sanatate gratuita” nu au dreptul sa primeasca nicio compensatie. La ei nu s-a gandit PSD-ALDE. Insa, detinutii trebuie sa primeasca compensatie.

Cine a facut recursul compensatoriu? Primul guvern PSD-ALDE, cu domnul Iordache ministru al justitiei, a introdus proiectul in 2017 in parlament. Proiectul prevedea ca fiecarui detinut sa-i fie redusa pedeapsa cu 3 zile pentru fiecare 30 de zile de pedeapsa. Dar se pare ca nici 3 zile nu au fost de ajuns pentru PSD-ALDE. Asa ca au introdus un amendament (semnat de PSD, ALDE si UDMR) prin care sa mareasca compensatia la 6 zile.

Din cauza acestui recurs compensatoriu, au iesit mai devreme decat trebuia 13,267 de detinuti. Dintre acestia, 649 s-au intors deja dupa gratii, din care 188 dupa infractiuni violente (https://goo.gl/iY3Sdv).

Asta nu inseamna ca doar 649 au comis crime in timpul asta. 649 sunt doar cei care au comis crime, au fost prinsi, cazurile lor au fost instrumentate de procurori si judecatorii i-au judecat deja pana sa ramana definitive sentintele. Deci cei 649, adica 5% din cei eliberati prin recursul compensatoriu sunt doar varful icebergului”, a explicat si deputul USR Claudiu Nasui.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: