Categories: politica

USR PLUS refuza sa numeasca un politruc ca guvernator al Deltei. Ivan Patzaichin, desemnat sa se ocupe de gasirea noului guvernator

USR PLUS anunta initierea unui proces transparent si consultativ pentru stabilirea conducerii executive a Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), responsabilitate care a revenit Aliantei dupa negocierile cu partenerii de coalitie.

Conform unui comunicat al USR PLUS, pentru inceperea procesului de recrutare, cei doi copresedinti ai Aliantei i-au adresat lui Ivan Patzaichin invitatia de a forma un grup consultativ reprezentativ pentru Delta Dunarii, din care sa faca parte asociatii si persoane „cu preocupari reale” in ceea ce priveste destinul Deltei.

„Acest grup consultativ va avea rolul de a creiona mandatul viitorului guvernator, profilul profesional si elementele de competenta necesare pentru a asigura o buna guvernare a Deltei Dunarii”, a precizat sursa citata.

Potrivit USR PLUS, Ivan Patzaichin a raspuns afirmativ acestei invitatii.

Alianta apreciaza ca viitorul guvernator al Deltei Dunarii si echipa sa trebuie sa regandeasca rolul ARBDD „prin armonizarea obiectivelor economice, de mediu, de patrimoniu natural si cultural”, implicand in decizii comunitatile locale si asociatiile civice.

„Vreau sa scoatem Delta Dunarii din circuitul politizarii pentru ca dezvoltarea durabila a zonei e un obiectiv national si chiar european prin valoarea si marimea finantarilor de la UE care pot fi atrase. Faptul ca implicam in aceasta alegere a conducerii ARBDD, inca de la inceput, asociatii de pescari, asociatii care protejeaza patrimoniul cultural sau actori din turism este pentru ca vrem o viziune impartasita pentru viitorul Deltei si o colaborare stransa intre comunitate si administratie”, a afirmat Dacian Ciolos, copresedinte USR PLUS, deputat european si presedintele grupului Renew Europe din PE.

„Delta Dunarii e unul din locurile cu care fiecare dintre noi ne mandrim de cate ori vorbim despre Romania. Participarea USR PLUS la guvernare inseamna si respectarea promisiunii ca oamenii competenti, cu viziune reala de dezvoltare durabila – care inseamna respect pentru natura, dar si preocupare pentru viata economica a Deltei – pot sa arate ca buna guvernare chiar este posibila. Am foarte mare incredere ca alaturi de Ivan Patzaichin si cei care iubesc cu adevarat Delta vom gasi un guvernator de isprava”, a spus, la randul sau, Dan Barna, copresedinte al USR PLUS si vicepremier.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Deputatul PSD Radu Cristescu, sustinator al extremistilor de dreapta care il considera pe Trump un „trimis al lui Dumnezeu” pe pamant

Deputatul PSD Radu Cristescu este un sustinator al miscarii QAnon, a dezvaluit liderul QAnon Romania,…

O oră ago

Ciolacu, delir la congresul BNS. S-a comparat cu Roosevelt, iar sindicalistul Costin este Winston Churchill: „Ne aflam in mijlocul unui razboi”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost invitat de onoare, joi, la Congresul Blocului National Sindical.…

3 ore ago

4.271 de cazuri noi de coronavirus. Aproximativ 36.000 de teste au fost efectuate

In ultimele 24 de ore au fost raportate inca 4.271 de cazuri noi de coronavirus…

2 ore ago

Berbeceanu, inconjurat de angajatii Prefecturii in ultima zi in functie: „Va multumesc ca ati fost langa mine!”

Traian Berbeceanu a fost inconjurat de numerosi angajati ai Prefecturii Bucuresti in ultima sa zi…

2 ore ago

Spumega Costin la adresa lui Citu: „Este prima oara cand suntem transformati intr-o adunatura de hoti de un lider politic”

Liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin, a afirmat joi, ca este pentru prima oara in…

2 ore ago