USR PLUS solicita conducere militara la DSP Sibiu si la Spitalul Judetean: „Singura solutie pentru un management corect”

politica

Alianta USR PLUS solicita Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta si Ministerului Sanatatii sa desemneze conducere militara la Directia de Sanatate Publica (DSP) si la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, informeaza un comunicat de presa.

„Deficientele managementului actual de la Spitalul Judetean se vad in criza evidenta din Sibiu. Prin urmare, Alianta USR PLUS solicita Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, Departamentului pentru Situatii de Urgenta si Ministerului Sanatatii sa desemneze conducere militara la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu si la Directia de Sanatate Publica Sibiu. Consideram ca este singura solutie pentru ca in spital si la DSP sa avem un management corect si eficient in gestionarea crizei de sanatate publica prin care trecem, in conditiile in care rata de infectare din judetul nostru continua sa creasca zi de zi. In acest moment, nu se poate organiza un nou concurs, iar conducerile militare s-au dovedit a fi eficiente in cazurile crizelor de la Suceava, Deva sau DSP Bucuresti”, se precizeaza in comunicatul Aliantei USR PLUS.

USR PLUS cere ca, dupa conducerea militara, sa fie pusi in fruntea celor doua institutii doar oameni competenti, fara amestec politic.

„Dupa incetarea starii de criza, cerem ca urmatorul manager al spitalului si urmatorul manager al DSP Sibiu sa fie alesi strict pe criterii de competenta si management”, se mai arata in comunicat.

In fruntea DSP Sibiu se afla deocamdata directorul adjunct, Adela Morar, cea care a preluat atributiile de la fostul director, Gabriel Budescu, care a demisionat vineri.

Medicul Liliana Coldea nu a renuntat la functia de director al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, desi vicepremierul Raluca Turcan i-a cerut demisia in repetate randuri.

Mai mult despre:

Comentarii: