politica

USRPLUS trage linia la Drula, dupa ce a fost avertizat de Citu si Orban: Nu se poate guvernare cu noi fara el. Romania nu e Coreea de Nord sau Iran

Deputatul USR-PLUS Iulian Bulai a afirmat ca nu este posibila o guvernare din partea Aliantei fara ministrul Transporturilor Catalin Drula, care este unul dintre cei mai performanti membri ai Cabinetului Citu.

„Toata lumea ar trebui sa respire profund de mai multe ori, sa avem un ton calm, orientat spre solutii si spre o iesire concreta din aceasta criza. Catalin Drula nu pleaca nicaieri. Nu se poate guvernare cu USR-PLUS fara Catalin Drula. Este un ministru performant, un om care a livrat, care si-a suflecat manecile si a inceput lupta cu mafia. Romania este o democratie parte a UE, nu este nici Coreea de Nord, nici Iran, Azerbaidjan sau alt stat din lumea a treia.

Pot exista opinii divergente, critici, nuante in anumite abordari, iar aceste lucruri fac parte din exercitiul democratic. De aceea, noi suntem orientati spre solutii. Vom merge la sedinta coalitiei si speram sa iesim din aceasta criza lasand la o parte aceste amenintari care pur si simplu in loc sa vina cu solutii, toarna gaz peste foc. Guvernare din partea USR-PLUS nu se poate fara unul dintre cei mai mai performanti ministri, Catalin Drula”, a declarat Iulian Bulai, luni la Antena 3, citat de News.ro.

Acesta a mai spus ca exista o independenta a ministrilor si o relatie de putere prin colaborare, nu „o dominare violenta din partea premierului fata de ministri”.

„Nu exista un ‘daca’. Exista o independenta a ministrilor si o relatie de putere impreuna, in colaborare. Nicidecum de o dominare violenta din partea premierului fata de ministri. Acest lucru, daca se intampla acum, trebuie sa se opreasca”, a completat deputatul USR-PLUS.

Premierul Florin Citu, a declarat, luni, in sedinta conducerii PNL, dupa ce ministrul Transporturilor l-a numit „zombie politic”, ca data viitoare cand se mai intampla asa ceva, va lua o decizie imediat si a avertizat ca atunci cand un ministru mai ataca prim-ministrul, imediat pleaca acasa.

Intr-o conferinta de presa, seful Guvernului a afirmat ca evaluarea activitatii ministrilor se va face pe baza activitatii, nu a declaratiilor.

La randul sau, Ludovic Orban a afirmat ca atunci cand un ministru face declaratii impotriva unui coleg de Guvern, in special la adresa premierului, inseamna ca acesta nu mai vrea sa faca parte din Executiv.

„Declaratii impotriva premierului, chiar si atunci cand nu au motive, ca, de cele mai multe ori cand nu au motive, dau cei din opozitie. Nu pot sa dea declaratii cei care sunt parte in coalitia de guvernare si mai ales cei care fac parte din echipa de guvernare, a completat liderul PNL.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un general rus promite ca va distruge NATO pana in 2030: „Majoritatea statelor NATO vor ingenunchea si vor depune juramant in fata Rusiei”

Generalul rus de rang inalt Apti Alaudinov, comandantul fortelor cecene care lupta in Ucraina, a…

55 de minute ago

Parlamentul European considera ca Ungaria „nu-si va putea indeplini in mod fiabil” rolul in fruntea Consiliului UE

Noua rezolutie a Parlamentului European privind starea valorilor UE in Ungaria semnaleaza o serie de…

46 de minute ago

Furie ruseasca fata de transferul de rachete americane ATACMS catre Ucraina: „Arme extrem de periculoase au fost trimise la Kiev”

Transferul "pe sub mana" de rachete ATACMS americane catre Ucraina nu poate fi justificat, deoarece…

O oră ago