USR PLUS va parasi Renew Europe daca acesta sustine „Europa cu doua viteze”: „Ciolos i-a spus-o direct lui Macron”

politica

Europarlamentarul Dragos Tudorache, co-liderul USR-PLUS in cadrul grupului Renew Europe, anunta ca Alianta este gata sa paraseasca acest grup in cazul in care va incerca sa impuna o politica a „Europei cu doua viteze”.

Propaganda PSD a acuzat insistent USR PLUS ca face jocurile lui Emmanuel Macron, promotor al teoriei „cercurilor concentrice” in dezvoltarea UE. Tudoreache afirma ca Ciolos i-a spus direct in fata lui Macron ca nu este de acord cu aceasta politica.

„Noi am luat pozitie impotriva acestui concept cu absolut toate ocaziile. I-am spus-o direct prin dl Ciolos si dlui Macron”, a declarat Tudorache intr-un interviu pentru ziare.com.

„Dl Macron a inteles foarte bine prioritatea noastra. Chiar in discutiile de constituire a actualului grup politic Renew, convergenta Est – Vest si abandonarea cercurilor concentrice apar peste tot. Au si fost intrebari puse dnei von der Leyen pe aceasta tema in cadrul audierii. Deci ideea de cercuri concentrice sau mai multe viteze nu reprezinta nici intr-un caz o pozitie a grupului”, a mai spus Tudorache.

El a anuntat ca USR PLUS va parasi Renew Europe daca acest grup va incerca sa promoveze „Europa cu doua viteze”.

„Eu va garantez ca, daca grupul Renew nu ar mai ramane pe aceasta linie, nu as vedea de ce partidul nostru ar mai face parte din acest grup. Nu pot garanta pentru un grup de peste 20 de partide. Dar pot garanta ca vom lupta cu toate instrumentele politice pentru a mentine ideea de convergenta reala intre toate colturile UE.

Acum avem aceasta sustinere si intelegere comuna in grup, convergenta este o prioritate impartasita. Cand vom simti ca acest lucru nu mai e reprezentativ la nivelul grupului, nu vad ce am mai cauta in el”, a precizat Tudorache.

Mai mult despre:


Comentarii: