USR PLUS vine cu un pact menit sa duca la alegeri anticipate. Este asteptata reactia lui Klaus Iohannis

politica

Alianta USR PLUS propune un pact politic pentru declansarea alegerilor anticipate odata cu cele locale, deoarece este o solutie care ar putea scoate Romania din criza produsa de actualul Guvern, care nu mai are sustinere.

„Alianta USR PLUS propune un pact politic si parlamentar pentru declansarea alegerilor anticipate presedintelui Romaniei si partidelor parlamentare din Opozitie. Pactul vizeaza declansarea de alegeri anticipate in data de 6 iunie 2020, odata cu alegerile locale si reprezinta dovada concreta a asumarii si reponsabilitatii cu care Alianta USR PLUS abordeaza actuala criza politica din Romania”, se arata in comunicatul de presa transmis de USR-PLUS.

Liderul USR Dan Barna sustine ca pactul are ca scop crearea unei foi de parcurs pentru a ajunge la acele alegeri anticipate fundamental necesare pentru iesirea Romaniei din actuala criza.

„Este un pact prin care vrem sa cream o foaie de parcurs pentru a ajunge la acele alegeri anticipate fundamental necesare pentru iesirea Romaniei din actuala criza. Guvernarea PSD nu mai are legitimitate si nici o majoritate parlamentara care sa o indreptateasca sa mentina in functie un guvern toxic, un guvern care tine Romania blocata.

Din aceasta perspectiva, noi, Alianta USR PLUS, propunem factorilor politici relevanti in acest moment – actualului presedinte al Romaniei, PNL, ALDE, UDMR, Grupul minoritatilor nationale si Pro Romania – acest pact politic si parlamentar. In momentul in care vor semna acest pact pentru anticipate toti liderii politici actuali, care spun de fiecare data cand sunt intrebati ca sunt decisi sa scoata tara din criza, alegerile anticipate vor putea fi realizate”, a declarat Dan Barna, presedintele USR si candidatul USR PLUS la Presedintia Romaniei.

Alianta invita toate partidele parlamentare sa semneze pactul, dar si motiunea de cenzura.

„Pentru a fi posibila organizarea de alegeri anticipate odata cu alegerile locale, partidele parlamentare semnatare ale pactului se angajeaza sa semneze si sa voteze motiunea de cenzura care sa duca la retragerea increderii in Guvernul Dancila. La randul sau, daca semneaza pactul USR PLUS, presedintele Romaniei se angajeaza sa inainteze Parlamentului doua propuneri de investitura, iar parlamentarii partidelor semnatare se angajeaza sa respinga cele doua propuneri de investitura”, mai transmite alianta USR-PLUS.

Mai mult despre: ,

Comentarii: