USR pregateste blocarea legilor justitiei: „Am pregatit sesizari foarte bine documentate. Aproape fiecare articol a fost macelarit de PSD-ALDE-UDMR”

politica

USR va depune, pana la sfarsitul acestei saptamani, mai multe sesizari la Curtea Constitutionala cu privire la modificarile aduse Legilor Justitiei.

„Uniunea Salvati Romania a pregatit sesizari foarte bine documentate pentru a contesta la Curtea Constitutionala cele trei proiecte de modificare a Legilor Justitiei. ICCJ si PNL au contestat deja la Curtea Constitutionala cele trei proiecte de modificare a Legilor 303, 304 si 317, dar juristii USR au gasit noi motive de neconstitutionalitate, iar noile sesizari reprezinta o sansa in plus de a bloca atacul coalitiei PSD-ALDE-UDMR la independenta sistemului de Justitie. Sesizarile au fost semnate deja de toti parlamentarii USR si PMP si mai este nevoie doar de cateva semnaturi pentru a le depune la CCR pana la sfarsitul saptamanii”, a anuntat USR intr-un comunicat de presa remis marti Agerpres.

Potrivit presedintelui USR, Dan Barna, coalitia PSD-ALDE-UDMR „a macelarit” in comisia speciala aproape fiecare articol din Legile Justitiei si doar in proiectul de modificare a Legii 303 privind Statutul magistratilor juristii USR au gasit 35 de prevederi neconstitutionale.

El a adaugat ca in sesizarile USR au fost preluate observatii ale asociatiilor de magistrati din Romania.

„In sesizari, USR arata ca cele trei proiecte ale Legilor Justitiei au fost adoptate cu incalcarea principiului bicameralismului si principiului respectarii legii, precum si cu incalcarea ordinii de sesizare a Camerelor Parlamentului. De asemenea, juristii USR sustin ca proiectele incalca obligatiile rezultate din aderarea Romaniei la tratatele constitutive ale Uniunii Europene. USR face un apel public la PNL, dar si la toti parlamentarii independenti pentru a semna sesizarile cu privire la modificarea Legilor Justitiei si a sprijini acest demers de aparare a independentei magistratilor si a statului de drept din Romania. Nu exista argumente pentru care parlamentarii Opozitiei sa nu se alature acestui demers absolut vital pentru Romania”, se arata in comunicat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: