USR publica teza de doctorat a lui Bode: „Este plagiat, a copiat de pe Wikipedia. Este un penibil referat de clasa a VIII-a”

politica

Lucian Bode, Blocul Democratic, alianta, PSD, guvernare

Cristian Ghinea, fost ministru USR, anunta ca numeroase pasaje din teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, sunt copiate de pe Wikipedia. Intreaga lucrare a fost data publicitatii de USR.

„Teza de doctorat a lui Bode, care pompos isi propune sa ofere solutii pentru crizele energetice, este un penibil referat de clasa a VIII-a. Cel mult. Orice elev s-ar simti penibil sa vina la scoala cu o asemenea lucrare: copiata de pe Wikipedia. Chiar si concluziile sunt copiate de pe Wikipedia.

Repet: solutiile oferite de doctorul Lucian Bode, in lucrarea coordonata de rectorul de la Academia SRI, privind securitatea energetica, sunt copiate de pe reteaua Wikipedia.

USR publica astazi teza de doctorat a lui Lucian Bode. Poate fi citita pentru cercetare si verificare. Ministrul de Interne a sustinut public ca teza este disponibila si oricine o poate citi. Aceasta era o minciuna, asa cum am demonstrat – statul roman a fortat interpretarea regulilor astfel incat teza sa nu poata fi verificata. Insa acest ‘deziderat’ al ministrului Bode este astazi indeplinit de USR, prin efortul voluntarilor: oricine ii poate citi teza de doctorat”, a transmis Ghinea, luni dimineata.

Patru reprezentanti ai USR, printre care si fostul ministru Cristian Ghinea, s-au apucat acum o saptamana sa transcrie de mana teza de doctorat a lui Lucian Bode pentru a demonstra ca si acesta si-a plagiat lucrarea. Teza se gaseste doar la Biblioteca Nationala si nu poate fi fotocopiata.

„Facem un maraton al transcrierii tezei de doctorat a ministrului Bode. Pentru ca lucrarea este de negasit in librarii sau alte biblioteci. Teza nu poate fi copiata la xerox sau fotografiata. Ea exista doar in format de pagina scanata. Nu ai voie nici sa faci foto la ecranul computerului.

Astazi am fost la Biblioteca Nationala pentru a transcrie teza de doctorat a lui Lucian Bode. Impreuna cu Cristian Ghinea si colegii de la USR tineret: Mihai Costea si Cristian Baciu.

Situatie ciudata: tezele de doctorat pot fi studiate doar de la doua PC si doar transcrise la mana. Noaptea mintii. Regulamentul este in vigoare din 25.09.2016
Luni voi cere o audienta la directorul Bibliotecii Nationale a Romaniei, domnul Adrian Cioroianu. Aceasta situatie nu poate continua in acest fel.

USR transparentizeaza teza de doctorat a lui Bode. Cristian a scris cu pixul, eu am scris direct pe telefon. Asta este culmea digitalizarii in Romania. Sa faci cercetare pe bani publici, dar sa impiedici prin orice mijloc accesul la informatie”, a transmis deputatul Iulian Bulai pe Facebook.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat joi la Digi 24 ca plagiatul este furt si furtul se pedepseste. In privinta tezei sale de doctorat, Bode a subliniat ca nu a fost secretizata si ca poate fi consultata la biblioteca si a anuntat ca se va intalni in instanta cu toti cei care il vor mai acuza ca si-a secretizat teza de doctorat.

”Plagiatul este un furt, furtul se pedepseste, indiferent ca este sau nu o vulnerabilitate pentru un partid sau pentru un om. Acest lucru nu trebuie sa existe. Aceasta parere mi-am exprimat-o si in interiorul PNL si cred ca o data cu adoptarea noului pachet al legilor educatiei si acest aspect va fi clarificat”, a declarat Bode.

Lucian Bode a mai precizat ca Sorin Cimpeanu a facut o treaba exceptionala la Ministerul Educatiei si ca demisia acestuia i-a surprins pe liberali.

”Nu as vrea sa il introduc in aceasta discutie pe domnul ministru Sorin Cimpeanu care a facut o treaba exceptionala la minister. Demisia domniei sale ne-a surprins pe toti. O respectam, ii respect si eu personal optiunea, este un act unilateral, dar trebuie sa spun ca in PNL aceasta demisie a surprins aproape pe toata lumea.”, a spus Bode, citat de News.ro.

Intrebat daca lucrarea sa de doctorat va fi publicata la o editura, Lucian Bode a explicat ca nu si-a secretizat teza de doctorat, asa cum s-a spus in spatiul public.

”Vorbesc pentru prima data public despre acest lucru si nu am facut-o fiindca am vazut afirmatiile absolut mincinoase din spatiul public, restogolite, cum ca lucrarea mea de doctorat este secreta, ca a fost secretizata. Este o aberatie sa afirmi asa ceva ca o lucrare sustinuta public in 2018 poate fi secretizata in Romania.”, acuza Bode.

Acesta spune ca totul a pornit de la un titlu pe care un jurnalist l-a dat unui articol „care pe fond era corect si prezenta cronoligia tezei de doctorat, dar titlul era Bode si-a secretizat teza de doctorat”.

„Dati-mi voie sa demontez aceasta minciuna public aici, minciuna cu secretizatul. Editura a publicat. O gasesc la bibloteca. In 2018 am sustinut teza de doctorat la Universitatea Babes Bolay la Cluj-Napoca. In 2018 am aici in fata si va prezint adeverinta de la Bibilioteca centrala universitara Lucian Blaga, adeverinta prin care se spune clar ca am predat un exemplar din lucrare. In urma cu doi ani, jurnalisti au spus ca lucrarea poate fi consultata la biblioteca, in format print si la Biblioteca Nationala a Romaniei atat in format print, cat si electronic”, a mentionat Bode.

Ministrul de Interne le-a atras atentia celor care vor mai spune ca lucrarea sa de doctorat a fost secretizata, ca se va intalni cu ei in instanta de judecata.

”Toti cei care ma vor acuza ca am secretizat teza de doctorat, cu toti ma voi intalni in instanta, pentru ca prea mult si-au batut joc de munca mea si de ceea ce ei numesc ascunderea tezei. Au citit-o de nu mai are coperti si jurnalistii si nejurnalistii”, a precizat Lucian Bode.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: