USR, reactie dura dupa ce Vicol a ajuns sefa Comisiei Juridice: „A primit rasplata pentru ca a fost avocata unei mafii care a capturat statul roman”

politica

Social-democrata Laura Vicol este noul presedinte al comisiei juridice, fiind sustinuta sa preia functia de noua majoritate din Parlament, PSD-PNL si UDMR. Ea a scris intr-un mesaj pe Facebook ca este prima femeie presedinte a acestei comisii. USR a criticat dur numirea acesteia. ”Avocata celei mai sulfuroase zone dintre politica si criminalitate este cea care va face legi pentru justitie in Romania”, a scris deputatul Silviu Dehelean, aratand ca aceasta ”a primit rasplata pentru ca a fost avocata unei mafii care a capturat statul roman”.

”Le multumesc colegilor care mi-au acordat sprijinul pentru a ocupa functia de presedinte al Comisiei Juridice din Camera Deputatilor. Prima femeie presedinte al acestei comisii. Le promit si lor, dar si celor care nu ma vor in aceasta functie ca voi face totul pentru ca activitatea acestei Comisii sa fie la inaltime. Sunt un om echilibrat si apreciez lucrul in echipa”, a scris Alina Vicol intr-un mesaj pe Facebook.

”Laura Vicol a primit rasplata pentru ca a fost avocata unei mafii care a capturat statul roman. Laura Vicol, reprezentanta Alinei Bica, fosta procuroare DIICOT inculpata pentru coruptie, a clanului Camatarilor cu conexiuni in zona PSD, a lui Daniel Dragomir, SRI-istul care a angajat firma israeliana de securitate pentru a o urmari si intimida pe Laura Codruta Kovesi, prietena Elenei Badescu si a Olgutei Vasilescu”, a scris si Silviu Dehelean.

Deputatul USR arata ca Laura Vicol a fost votata, joi, de PSD, PNL si UDMR ca presedinta a Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, ”cea care ar trebui sa repare legile justitiei multilate deja de Liviu Dragnea”.

”Sunt curios cum se simt colegii mei de comisie juridica de la PNL Cristian Bacanu, Cupsa Ioan, Michael Gudu, Gabriel Andronache si ceilalti, pentru ca au sustinut acest nou presedinte al Comisiei juridice. Avocata celei mai sulfuroase zone dintre politica si criminalitate este cea care va face legi pentru justitie in Romania. Pentru cine credeti ca argumenta din noua pozitie? Multumim Iohannis, multumim PNL”, mai spune Dehelean.

Comisia juridica din Camera Deputatilor a fost condusa pana joi de Mihai Badea, de la USR. El a anuntat ca a fost inlocuit din functia de presedinte al Comisiei juridice a Camerei Deputatilor, unde noua coalitie PNL-PSD-UDMR a votat-o pe avocata Laura Vicol (PSD).

”Dupa 11 luni de mandat, plec cu fruntea sus din functia de presedinte al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati a Camerei Deputatilor, care cade prada PSD-ului, cu concursul vasalilor lor din PNL. In ceea ce ma priveste, n-am sa ma lamentez fata de aceasta situatie, din simplul motiv ca nu-mi sta in fire sa prind radacini in vreo functie, asa cum i-am vazut pe atatia altii”, a scris Badea pe Facebook, citat de news.ro.

Si liderul USR Bucuresti, Vlad Voiculescu, a comentat numirea Laurei Vicol la sefia comisiei juridice.

”Multumiri si felicitari domnului Klaus Iohannis! Doamna Laura Vicol va fi presedinta Comisiei Juridice din Camera Deputatilor.

Laura Vicol a candidat, la europarlamentarele din 2019, pe listele PRU, o formatiune politica fondata de Sebastian Ghita si cu un puternic mesaj anti-european si suveranist. Laura Vicol a fost avocata multor personaje controversate, printre care unul dintre liderii Clanului Sportivilor, dar si Nutu si Sile Camataru. Laura Vicol, apropiata de Elena Udrea si Alina Bica, a fost avocata fostei sefe DIICOT si obisnuia sa fie o prezenta constanta in studiourile RTV si Antena 3”, spune Voiculescu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: