politica

USR refuza sa mearga la Cotroceni. Ciolos: „Iohannis este nasul acestei monstruoase coalitii PSD-PNL-UDMR, si-a abandonat rolul de mediator”

Presedintele USR, Dacian Ciolos, a anuntat ca Biroul National al partidului a decis ca reprezentantii formatiunii sa nu participe la consultarile de la Palatul Cotroceni convocate de presedintele Klaus Iohannis.

Intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Parlamentului, Ciolos i-a reprosat lui Iohannis ca „si-a abandonat” rolul de mediator si ca s-ar fi pozitionat „ca fiind chiar nasul acestei monstruoase coalitii”.

„USR nu poate sa gireze constituirea unui nou FSN”, a mai spus liderul USR.

„Simulacru de negocieri cu final cunoscut, participarea noastra nu ar face decat sa legitimeze aceasta mascarada. Klaus Iohannis si-a abandonat rolul de mediator, este nasul acestei monstruoase coalitii PSD-PNL-UDMR.

USR nu poate sa gireze constituirea unui nou FSN, care va detine toata puterea in statul roman. Stim ce s-a intamplat cand PSD a fost la butoane anii trecuti. USR va conduce opozitia la acest bloc anti-reformator. Ne intoarcem intrecut, e o coalitie care nu mai are de-a face cu liberalismul. USR nu va vota un partid capturat de PSD, un partid care a masacrat legile justitiei si a gazat romanii pe 10 august.

PNL legitimeaza un guvern are are toate premisele sa revina la metodele lui Nicolicea si Iordache cand vorbim de jusitie. USR apara democratia si valorile liberale si europene. Ne vom folosi toate parghiile din Parlamentul Romaniei si din Parlamentul European sa ne asiguram ca miliardele de euro nu vor ajunte in conturile si in buzunarele clientelei PNL si PSD.

Pentru noi prioritati raman rezolvarea problemei pandemiei si cele legate de facturile romanilor pentru electricitate si gaz.

PSD primeste de la presedintele Iohannis inca o sansa. PSD vine cu propuneri simpliste care nu rezolva problemele fundamentale ale sistemului de pensii. Vom urmari ca exista echitate in sistemul de pensii si ca nu sunt adaugate alte categorii de pensii speciale”, a spus Ciolos.

Presedintele Klaus Iohannis va avea luni, la Palatul Cotroceni, consultari cu partidele si formatiunile parlamentare in vederea desemnarii candidatului la functia de prim-ministru.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

11 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

11 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

12 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

12 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

12 ore ago