politica

USR s-a rupt oficial si in Parlament. 10 deputati au format grupul parlamentar REPER

Un numar de 10 deputati care au parasit grupul USR au informat, joi, Biroului permanent al Camerei Deputatilor, in privinta constituirii grupului parlamentar REPER, documentul fiind trimis la Comisia juridica pentru un punct de vedere.

„In baza dispozitiilor art.13 din cadrul Regulamentului Camerei Deputatilor, va aducem la cunostinta prin prezenta decizia de constituire in cadrul Camerei Deputatilor a grupului parlamentar REPER compus din cei 10 deputati independenti semnatari ai prezentei informari ca forma de exercitare a dreptului prevazut de catre dispozitiile art. 64, alin 3 din Constitutia Romaniei. Mentionam ca deputatii semnatari au fost alesi in cadrul alegerilor din decembrie 2020 din partea Aliantei Electorale USR PLUS, iar la momentul actual nu sunt membri ai niciunui partid politic”, se precizeaza in document.

De asemenea, cei 10 deputati sustin ca infiintarea grupului parlamentar mentionat isi gaseste fundament si in Decizia CCR nr. 85/2019, potrivit careia constituirea unui grup parlamentar care nu a existat la inceputul legislaturii este posibila, atata timp cat nu se va ajunge la reprezentarea in Parlament a unor partide care nu au obtinut mandate la alegeri.

„Avand in vedere ca niciunul dintre semnatarii prezentei informari nu este la momentul actual membru al vreunui partid politic, nu este incidenta interdictia prevazuta de catre art. 19 alin. 1 din cadrul Regulamentului Camerei Deputatilor”, se mai arata in document.

Pe lista semnatarilor se afla: Cristian Paul Ichim, Cristina Rizea, Daniel Toda, Lorant Zoltan Sas, Oana Cambera, Simina Tulbure, Alin Prunean, Andrei Lupu, Tudor Benga si Catalin Tenita.

Conform unor surse parlamentare, liderul grupului USR, Ionut Mosteanu, a atentionat in sedinta conducerii Camerei ca doi dintre semnatari – Catalin Tenita si Simina Tulbure, figureaza inca la grupul parlamentar al USR, acestia nefacand inca demersurile de a demisiona.

Si deputatii care au parasit grupul PNL impreuna cu fostul lider liberal Ludovic Orban au informat ca la 1 februarie a fost constituit grupul deputatilor independenti de dreapta, solicitand acordarea drepturilor regulamentare care deriva din infiintarea acestui grup: reprezentarea in comisii, spatiu de functionare, logistica si personal. Biroul permanent al Camerei Deputatilor a trimis, de asemenea, adresa semnata de deputatul Violeta Alexandru, la comisia juridica.

Senatul si Camera Deputatilor incep, joi, a doua sesiune parlamentara ordinara a anului.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

7 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

12 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

11 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

11 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

11 ore ago