USR sesiseaza Curtea Constitutionala cu privire la modificarile Legilor Justitiei. Au fost gasite noi motive de neconstitutionalitate

politica

Liderul Uniunii Salvati Romania, Dan Barna, a declarat, luni, ca partidul pe care-l va conduce va depune o sesizare la Curtea Constitutionala privind modificarile legilor Justitiei, membrii USR gasind noi motive de neconstitutionalitate fata de cele invocate de Inalta Curte de Casatie si Justitie si Partidul National Liberal.

Potrivit unei declaratii de presa sustinuta luni, la Palatul Parlamentului, liderul USR a declarat ca partidul sau va depune o sesizare la CCR privind legile Justitiei, pe langa cele ale ICCJ si PNL, pe motiv ca au fost descoperite noi motive de neconstitutionalitate ale modificarilor propuse.

„USR depune astazi la Curtea Constitutionala sesizarile in privinta proiectelor de modificare a legilor justitiei, care submineaza independenta magistratilor din Romania. Juristii USR au gasit noi motive de neconstitutionalitate fata de sesizarile deja depuse la CCR de ICCJ si PNL pe legile justitiei. De exemplu, ICCJ nu a invocat in sesizare motive extrinseci, de procedura, ci s-a limitat la atacarea unor articole individuale, in timp ce USR a aratat in sesizare ca cele trei proiecte de modificare a legilor justitiei au fost adoptate cu incalcarea principiului bicameralismului si principiului respectarii legii, precum si cu incalcarea ordinii de sesizare a Camerelor Parlamentului”, a declarat liderul USR, Dan Barna.

Marti urmeaza ca plenul CCR sa analizeze obiectiile de neconstitutionalitate formulate de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) si PNL cu privire la modificarile aduse legilor justitiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: