USR solicita infiintarea unui „DNA al padurilor”: „Un parchet care sa fie specializat pe aceste infractiuni”

politica

Liderul deputatilor USR, Catalin Drula, a anuntat, luni, ca parlamentarii USR propun infiintarea „unui DNA al padurilor”, dar si majorarea contributiilor la Pilonul 2 si Pilonul 3 de pensii, in conditiile in care actualul sistem public nu va mai fi unul sustenabil.

„Avem o propunere pentru un DNA al padurilor, un parchet care sa fie specializat pe aceste infractiuni care vedem ca la nivel local nu reusesc sa fie starpite si nu se fac progrese impotriva lor”, a anuntat, luni, liderul deputatilor USR, Catalin Drula, citat de news.ro.

Acesta a precizat ca USR sustine in continuare desfiintarea pensiilor speciale prin abrogare, iar acolo unde CCR va decide ca este neconstitutionala decizia de abrogare, pensiile sa fie plafonate prin legi separate.

Tot in ceea ce priveste pensiile, USR a anuntat ca sustine cresterea contributiilor la Pilonul 2 si la Pilonul 3, in conditiile in care sistemul actual de pensii publice nu va mai fi sustenabil.

„Nu va dau o cifra fixa, dar va spun ca minimul pe care trebuie sa-l facem este sa revenim la calendarul care exista. Dupa cum stiti, Liviu Dragnea a impus reducere si, desi era un calendar in lege prevazut de 10 sau de 15 ani, crestea treptat acea contributie, macar sa revenim la acel calendar”, a spus Drula.

Parlamentarii USR propun, de asemenea, ca sedintele de consilii locale sa fie in mod obligatoriu facute publice.

Drula a spus ca printre prioritatile USR se mai numara votul in doua tururi de scrutin, confiscarea extinsa „fara penali in functii publice” si legea impotriva poluarii la gropile de gunoi.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: